Zit je vast? Vind jouw stoere doel en incasseer deze 6 voordelen

Misschien kijk jij terug op een lastige periode in je ondernemerschap. Je zit vast. Het loopt niet lekker. Je wordt moe van jezelf.

En je krijgt hoofdpijn van je onderneming. En van je klanten. Of je wilt al veel langer stappen gaan zetten naar zelfstandig ondernemerschap, maar je komt niet in beweging.

Dikke kans dat je ver verwijderd bent van jouw Stoere Doel.

Of helemaal geen stoer doel hebt.

Wat is precies een stoer doel?

 • je ogen gaan ervan schitteren
 • je hebt ook nog geen idee hoe je het kunt realiseren
 • het sluit sterk aan bij waar jij supersterk in bent
 • het heeft een verbinding met waar jij als mens voor staat
 • je kunt je bijna niet voorstellen dat je dat doel bereikt. Het zal toch niet?…

Wat levert een stoer doel jou op?

 1. je weet waar je naar toe wil. Daarmee wordt ook duidelijk welke stappen je moet zetten.
 2. het helpt je vol te houden. Lastige tijden, tegenvallers horen erbij. Die kun je aan als je weet waar je het voor doet.
 3. alle kansen en mogelijkheden die op je af komen kun je naast dit stoere doel leggen. Helpt die kans je naar je stoere doel? Zo niet, doe het dan niet. Dat brengt focus en rust.
 4. deel je stoere doel en je impact vermenigvuldigt. Jouw energie en plezier heeft sterke aantrekkingskracht op anderen met wie je dit deelt. Zij gaan met je meedenken en jou helpen het stoere doel te realiseren. Dat kunnen ze niet helpen, dat gaat automatisch 😊
 5. het zet je hersenen ‘aan’. Je gaat weg van bekend en automatisch gedrag. Je brein wordt wakker en gaat je helpen je doelen te realiseren.
 6. je staat 100% open voor kansen en kennis. Als je gelooft in doelen uitspreken, waarna het universum je gaat helpen, prima. Ik heb gemerkt dat het ook vaak gaat over met een duur woord ‘selectieve perceptie’. Je merkt een kans, een vitaal stuk kennis of een persoon in je netwerk die je verder kan brengen pas op als je wakker en alert bent en gedreven op het realiseren van een doel. Vergelijk het met jouw doel om een VW Polo te kopen. Je bent dan veel ontvankelijker op VW Polo’s die rondrijden, op autotests over de VW Polo en interessante aanbiedingen voor die mooie VW Polo. Met het doel formuleren ‘Een VW Polo’ geef je je hersenen onbewust (en vanaf nu bewust) opdracht jou te helpen bij het realiseren van dat doel.

Wat is jouw stoere doel? Laat het me hier weten, ik ben heel benieuwd!

Nog meer tips, inzichten en adviezen? Download dan hier mijn gratis e-book met 7 sterke strategieën voor Werelds Ondernemen.

Marco den Hartog

Businesscoach voor soepele sales en mooie marketing

Marco is succesvol ondernemer en ervaren businesscoach en -trainer. Daarnaast is hij getrouwd, vader van 2 opgroeiende kinderen, Italië-liefhebber en fanatiek skiër en volleyballer. Hij geeft regelmatig trainingen, workshops en lezingen over ondernemerschap, soepele sales en mooie marketing. Daarbij mag je van Marco altijd een Rotterdamse, praktische en humorvolle ervaring verwachten. Hij brengt zijn eigen praktijk en die van zijn 2000+ cliënten ruimhartig in en laat je zonder enige vaktaal zien hoe ondernemers vandaag nog mooie stappen kunnen zetten naar nog sterker en plezieriger ondernemerschap

Bekijk alle artikelen van Marco den Hartog →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →