5 voordelen van buitenshuis werken als zzp’er

Avatar foto Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Zoek je werkplek af en toe eens buitenshuis

Als zzp’er heb je meestal de vrijheid om je eigen werkplek te kiezen. Koffietentjes zitten vol met zelfstandigen die onder het genot van een lekker kopje koffie op hun laptop werken aan hun onderneming. Ook zijn er veel zelfstandigen die vanuit huis werken; op de bank of aan de eettafel.

Er kleven de nodige voordelen aan thuis werken: je kunt ondertussen de was doen of even neuzen in de koelkast. Ook kan het handig zijn met kinderen, die anders naar de oppas gebracht moeten worden. Echter, al deze zaken kunnen ook erg afleiden van datgene waar je eigenlijk mee bezig wilt zijn: bouwen aan je onderneming. Dit artikel zet de grootste voordelen van het buitenshuis werken op een rij.

Voordeel 1: Weinig afleiding

Focus op dat wat belangrijk is. Wanneer je thuis werkt, kan dit voor veel afleiding zorgen. Zaken zoals het huishouden en familieleden of huisgenoten kunnen de aandacht op zich vestigen. Dat zorgt ervoor dat jij minder effectief aan het werk bent en dit is niet bevorderlijk voor je onderneming. Op bijvoorbeeld een flexplek kun je je goed focussen op je werk, zonder te veel te worden afgeleid. Indien je een werkplek deelt, zijn de mensen om je heen immers ook aan het werk.

Voordeel 2: Werk en privé gescheiden

Voor zelfstandige ondernemers is werk en privé meestal minder goed gescheiden te houden dan voor mensen die in loondienst zijn. Je ontkomt er soms niet aan om thuis, buiten de kantooruren, nog een telefoontje op te nemen of mailtje te beantwoorden. Om er toch voor te zorgen dat je naasten niet te veel last ondervinden van jouw werk, biedt een flexplek uitkomst. Zo kun je je overdag honderd procent inzetten voor je onderneming, zodat je er thuis voor je partner, gezin of vrienden kunt zijn.

Voordeel 3: Voordelig

Het huren van een werkplek hoeft niet kostbaar te zijn. In een horecagelegenheid betaal je alleen de koffie en wordt internet vaak gratis aangeboden. Flexplekken zijn vaak al te huren vanaf een paar tientjes. Bij HNK kun je bijvoorbeeld al vanaf 2,75 per uur aan de slag. Ook kun je zelf inplannen wanneer je er gebruik van wilt maken en wanneer niet. Zo hoef je niet te betalen wanneer je bijvoorbeeld naar een klant of opdrachtgever toegaat. Een flexplek is net zo flexibel als jij zelf bent.

Voordeel 4: Contact met andere ondernemers

Netwerken is een van de belangrijkste manieren voor een zzp’er om aan opdrachten te komen. Contact met andere ondernemers is dus van groot belang. Werken vanuit huis beperkt dit. Je kunt natuurlijk via de mail of telefonisch contact zoeken om je netwerk uit te breiden, maar face to face contact is veel persoonlijker. Uit onderzoek van HNK blijkt dat 46% van de zzp’ers voor een flexplek kiest om branchegenoten te ontmoeten. Zeker als je nog niet zo lang bezig bent, loont het om een flexplek te verkiezen boven thuiswerken. Daardoor kun je veel contacten opdoen, die zorgen voor groei van jouw onderneming.

Voordeel 5: Productiever

Thuiswerken zorgt al snel voor sleur. Het is niet inspirerend om je altijd in dezelfde omgeving te bevinden als je aan het werk bent. Een dynamische omgeving stimuleert de creativiteit, zorgt voor inspiratie en daardoor voor vernieuwing en ontwikkeling. Allemaal zaken die positief werken voor jouw onderneming.

HNK

Buitenshuis werken kan dus veel voordelen opleveren. Met name wanneer je recent begonnen bent als zelfstandige, zorgt het voor groei en ontwikkeling. Kies dus eens voor een middagje werken in een horecazaak of zoek een flexplek op. Het Nieuwe Kantoor heeft locaties door het hele land en is een goed, betaalbaar alternatief voor het koffietentje op de hoek. Bovendien kun je er laagdrempelig zakendoen met andere ondernemers. Kies jouw ideale werkplek en beleef het ondernemerschap op de manier die bij jou past.

 

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →