Zzp’er geweigerd vanwege leeftijd

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Zzp'er geweigerd vanwege leeftijd - ZZP Barometer

Verzekeraars die een arbeidsongeschiktheids verzekering voor zzp’ers aanbieden stellen te vaak grenzen aan de leeftijd tot waarop zzp’ers zich kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Veel zzp’ers kunnen zich maar tot hun 60ste verzekeren, een 45 plusser is al te oud en bij zware beroepen stopt de verzekering op je 55ste levensjaar.

“Dat is leeftijdsdiscriminatie en het kabinet moet optreden. Leeftijdsdiscriminatie komt op grote schaal voor. Een 45-plusser is al te oud en wordt botweg de toegang tot een verzekering geweigerd” zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. Volgens Verhoef grijpen verzekeraars ook kleine wijzigingen in iemands werk aan zoals verbreding van het werkveld om de verzekeringsvoorwaarden te versoberen. “Dat is de straf voor iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt en wil vermijden dat hij een beroep moet doen op de sociale voorzieningen.”

Discriminatie

Veel verzekeringen zouden volgens de organisatie bovendien maar tot de leeftijd van 60 jaar kunnen worden afgesloten en alleen tegen hoge premies. “Voor de zware beroepen is de situatie nog schrijnender, daar stopt de verzekering na het vijfenvijftigste levensjaar. Zpp’ers worden aan hun lot overgelaten als zij door een ongeval of ziekte niet meer kunnen werken”, zegt Verhoef.

Verandering

Het kabinet moet er volgens hem dan ook voor zorgen dat alle zzp’ers zich tot aan de AOW-gerechtigde leeftijd kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. In maart meldde Vakorganisatie Zelfstandigen Bouw „geldhongerige“ verzekeraars voor de rechter te gaan slepen, omdat premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vaak tussentijds met tientallen procenten worden verhoogd.

Bron: Telegraaf

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →