“Zzp’ers belangrijk verkoopkanaal”

Avatar foto Opinie
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Thomas Cook (Hanita van der Meer) - Interview

Vanwege het thema van deze maand – “Vakantie & vrije tijd” – publiceert de ZZP Barometer deze maand een aantal interviews met experts en marktleiders op dit gebied. Deze week is Hanita van der Meer, verantwoordelijk voor de PR & Communicatie bij Thomas Cook, aan het woord.

1. Hoe is Thomas Cook ontstaan en wat is jouw rol?

“Thomas Cook is de grondlegger van het georganiseerde reizen. Zijn droom was om reizen bereikbaar te maken voor iedereen. Thomas Cook inspireerde mensen om te gaan reizen. En dat is ook nu nog ons doel… Sinds het jaar 2000 vallen Neckermann en Vrij Uit onder het Thomas Cook-label in Nederland. Hierdoor werd Thomas Cook Nederland één van de grootste reisorganisaties in Nederland. Per 1 december 2011 verkocht Thomas Cook zijn reisbureauketen om zich beter te kunnen richten op hun core-business: de touroperatingactiviteiten. Er werken zo’n 300 medewerkers bij Thomas Cook Nederland. Jaarlijks kiezen 1 miljoen Nederlanders ervoor om hun vakantie door ons te laten verzorgen. Ik ben verantwoordelijk voor alle PR en communicatie voor Thomas Cook in Nederland.”

2. Werkt Thomas Cook met freelancers, zzp’ers en/of eenpitters, en zo ja, op welk(e) gebied(en)?

“Voor projecten werkte Thomas Cook in het verleden met meerdere freelancers, maar tegenwoordig gebeurt dat steeds minder. We werken extern wel veel met zelfstandige reisagenten.”

3. Ziet Thomas Cook freelancers, (z)zp’ers, en eenpitters als aparte doelgroep?

“In de klanten zien wij dat niet als een aparte doelgroep maar als je spreekt over reisbureaus die onze producten verkopen, dan besteden wij veel aandacht aan de zogenaamde ZRA’s. Dit zijn zelfstandige reisagenten die vaak vanuit huis werken en onze reizen aanbevelen aan hun klanten.”

4. Waar moet je als freelancer, zzp’er en/of eenpitter op letten bij het boeken van een vakantie?

– Op de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit;
– Let er bovendien op dat er draadloos internet-faciliteiten aanwezig zijn tijdens de vakantie – wij geven die met een apart logo op de website en in de brochure aan;
– Verder is de keuze natuurlijk afhankelijk van wat een klant graag aan gemakken wil ervaren tijdens de vakantie: wellnessfaciliteiten, kidsclub, all inclusive of juist niet.

Feiten
– Thomas Cook bestaat sinds 1841
– Specialisme: vliegvakanties, autovakanties en citytrips
– Thomas Cook Nederland is onderdeel van Thomas Cook PLC, een van de grootste reisorganisaties ter wereld met hoofdkantoor in Londen (Engeland)
– Wereldwijd telt Thomas Cook ongeveer 30 touroperatormerken, 3.600 reisbureaus, een vloot van 80 vliegtuigen en 26.000 medewerkers die de vakantie van ruim 13 miljoen gasten verzorgen
– Omzet Thomas Cook PLC (wereldwijd): £9,5 miljard in 2012
– Touroperators Neckermann en Vrij Uit behoren tot Thomas Cook Nederland
– 300 medewerkers in Nederland (25% flexibel)
– Circa 1 miljoen klanten in Nederland in 2012

Meer info? Ga naar www.thomascook.nl.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →