“Zzp’ers schieten ons te hulp”

Avatar foto Opinie
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Vodafone - Robert Shuter (interview)

Vanwege het thema van deze maand – “Telefonie & internet” – publiceert de ZZP Barometer deze maand een aantal interviews met experts en marktleiders op dit gebied. Deze week is Robert Shuter, CEO bij Vodafone Nederland, aan het woord.

1. Wat zijn de belangrijkste activiteiten van Vodafone op zakelijk gebied, wat zijn de doelstellingen en wat is jouw rol hierbinnen?

“Wij leveren totaaloplossingen op communicatiegebied: vast, mobiel en IT-diensten. Ons doel is om het heel gemakkelijk te maken voor de klant om “always easiest” te zijn. We willen klanten simpele oplossingen bieden die een hoop rompslomp wegnemen en efficiënt(er) werken mogelijk maken. Ik ben als Chief Executive Officer sinds januari 2012 eindverantwoordelijk voor Vodafone in Nederland.”

2. Hoe speelt Vodafone in op de specifieke behoeften van de groeiende groep zzp’ers (bijna 1.000.000 inmiddels) – hebben jullie special aanbiedingen of kortingen voor deze doelgroep?

“We hebben een flink aantal specifieke diensten die zijn toegespitst op de zzp’er. Een paar voorbeelden hiervan zijn (1) Vodafone Secure Device Management, waarbij gevoelige zakelijke informative op afstand beheerd of gewist kan worden; (2) Vast op Mobiel, waarbij je een vast nummer toegewezen krijgt aan je mobile; en (3) Signaalplus, waarmee je een heel goede mobiele dekking hebt binnen je kantoor.”

3. Wat zijn de drie populairste producten of diensten die de zzp’er bij Vodafone afneemt?

1. RED Alles-in-één abonnement: zorgeloos gebruik binnen Europa
2. Mobiel internet: mobiel werken op tablets en laptops
3. Rest-van-de-wereld (lees: buiten Europa) roaming: een kostenbesparende dagbundel die je alleen betaalt als je je toestel gebruikt en die dan automatisch wordt geactiveerd

4. Wat zijn voor Vodafone de belangrijkste kanalen en technieken om de zzp’er als klant te vinden en aan zich te binden? En heeft hier een verschuiving in plaatsgevonden sinds jouw aantreden als Chief Executive Officer bij Vodafone Nederland?

“Zakelijke klanten hebben andere behoeften en dienen dus ook anders benaderd te worden. In onze Vodafone-winkels werken we daarom met Zakelijke Specialisten: vaste aanspreekpunten die gespecialiseerd zijn in de telecombehoeften van deze doelgroep. In de indirecte kanalen hebben we een netwerk van geaccrediteerde Business Partners die ons volledige portfolio aan diensten kunnen leveren. Wellicht dat we in de toekomst onze aanwezigheid in de winkelstraat nog gaan uitbreiden met speciale zakelijke winkel, zogenaamde ‘Business Stores’.”

5. Wat zie je als jouw belangrijkste wapenfeit sinds het aantreden als Chief Executive Officer bij Vodafone Nederland in januari 2012?

“Als je dit aan een willekeurige klant zou vragen, dan hoop ik dat het antwoord is dat het eenvoudiger is geworden om zaken bij Vodafone te regelen. Optimaal gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden die innovatieve mobiele technologie biedt, om de concurrentie voor te blijven; daar draait het voor mij om.”

6. Hoe speelt Vodafone in Nederland nu en in de toekomst in op de trend van Het Nieuwe Werken: het steeds meer mobile, locatie-onafhankelijk en op flexibele tijden werken?

“Vodafone is een pionier op het gebied van mobiel werken, omdat we zelf jaren geleden al onze eigen kantoren volgens dit concept volledig hebben heringericht. Onze eigen kennis en ervaringen kunnen we daardoor vertalen naar nieuwe diensten voor onze klanten om mobiel werken te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan clouddiensten, integratie van mobiel en vast, mobiel internet, databack-ups en managed applicaties.”

7. Werkt Vodafone in Nederland als organisatie zelf met freelancers, interimmers, zzp’ers en/of eenpitters, en zo ja, op welk(e) gebied(en)?

“Jazeker, op elk gebied waar we zelf onvoldoende menskracht hebben, schieten zzp’ers ons te hulp op een manier die volledig past binnen onze eigen flexibele werkwijze. Daarnaast steunt Vodafone ook het project Startup Bootcamp, met als doel een groep jonge bedrijven te helpen in hun opstartfase. Deze starters hebben kantoorruimte in ons hoofdkantoor in Amsterdam.”

8. Wat is volgens jou de top-5 van belangrijkste cloudapplicaties waar de zzp’er zeker gebruik van zou moeten maken?

#1: Vodafone Cloud: voor opslag in de cloud
#2: Vodafone Contacten Backup
#3: Office 365

Meer info? Ga naar business.vodafone.nl/zakelijk.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →