“Freelancer heeft de toekomst”

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
DaVinci Institute: “Freelancer heeft de toekomst” - ZZP Barometer

Van vaste baan naar zelfstandig werken: de verschuiving in onze wereldwijde economie

Dat steeds meer vaste banen verdwijnen en freelance werk groeit, is een gevolg van technologische veranderingen. Het zorgt ervoor dat er een wereldwijde verschuiving plaats vindt in onze economie. Dit is de conclusie die Thomas Frey, van het DaVinci Institute uit Louisville, trekt als je hem vraagt naar de toekomst van freelancing.

Denktank

Frey, sprak bij de eerste “State of the Workforce” een evenement bijgewoond door bijna 200 bedrijven en leiders. Hij is een bekende denktank als het gaat om toekomsvisie op de economie. Als oprichter, directeur van het DaVinci Institute geeft hij regelmatig lezingen en speeches

Visie op de zzp toekomst

Wereldwijd zullen er tot 2020 zo’n 2 miljard banen verdwijnen volgens Frey. Dit is het resultaat van de technologische veranderingen. Taken die nu door mensen worden uitgevoerd zullen in de toekomst verder worden geautomatiseerd. Ontslagen werknemers zullen uiteindelijk meer freelance gaan werken voor bedrijven en organisaties. Waar nu een gemiddelde 30-jarige zo’n 11 banen heeft gehad, zal over tien jaar dezelfde 30-jarige 300 verschillende freelance opdrachten volbracht hebben. We evalueren naar een projectmatige economie, stelt Frey. Ook voorspelt hij dat de technologie, met name apparaten die kunnen worden gedragen op het lichaam van de gebruiker, werkgelegenheid in de media, geneeskunde en andere industrieën zal vervangen. Taken die nu gedaan worden door journalisten, artsen en anderen.

Bron: Gazette

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →