Meer geld verdienen maakt freelancer in 2015 gelukkiger!

Financiën
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Pensioen | ZZP Barometer - hoger inkomen

“Dé wens voor 2015 van freelancers: hoger inkomen”

Uit onderzoek van Tentoo onder ruim 400 freelancers blijkt dat freelancers in Nederland, in 2015, het gelukkigst worden van meer geld. Maar liefst 29% heeft een hoger inkomen boven aan de wensenlijst van het nieuwe jaar gezet. 24,7% van de freelancers wordt het gelukkigst van meer opdrachten in 2015.

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

“Wens gaat in vervullling”

Volgens Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo, is de kans groot dat de nieuwjaarswens van deze freelancers in vervulling zal gaat: “Bedrijven hebben veel behoefte aan flexibele arbeidskrachten. De overheid gaat met de Wet Werk en Zekerheid de mogelijkheden van tijdelijke contracten beperken. Daardoor zullen bedrijven sneller een beroep doen op freelancers. Grote kans dus dat ze meer gaan verdienen en meer opdrachten krijgen.” Freelancers geven ook aan gelukkiger te worden van meer vrije tijd (11%) en meer vakantie (10%). Slechts een klein aantal freelancers is niet tevreden met het bestaan als freelancer. 2,5% van hen wordt namelijk het gelukkigst in 2015 wanneer ze een vast contract krijgen. Een enkeling noemt een voordeel van het vaste contract als wens voor 2015, zoals een kerstpakket en het doorbetaald krijgen tijdens de vakantie.

Bron: Tentoo

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →