Gratis WiFi helpt Britse zzp’ers vooruit

Avatar foto Auto & mobiliteit
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
london-94268_1280

Vanaf 2017 gratis WiFi in Britse trein

Gratis WiFi in de trein vanaf 2017 zal voor zzp’ers en freelancers in Groot Brittannië een grote sprong vooruit zijn, vooral omdat zij vaak heen en weer reizen door het hele land. Net als in ons land groeit het aantal zzp’ers en freelancers, maar voorzieningen lopen nog achter en hebben, net als bij onze NS, een update nodig.

Zzp’ers “on the move”

“The Association of independent Professionals and the Self-employed”, IPSE, is blij met de vooruitgang en geven aan dat zzp’ers en freelancers “on the move” hier zeker profijt van zullen hebben. Het bezoeken van klanten met de trein, als freelancer, zal een meer efficiënte ervaring zijn. “Momenteel veroorzaakt een gebrek aan WiFi in de treinen een enorm verlies aan productiviteit”, aldus Simon McVicker van de vereniging IPSE. Volgens David Cameron, de Britse premier, zal de investering in het spoorwegsysteem betrekking hebben op 500 ritten per jaar en deze worden “van vitaal belang voor het bedrijfsleven”.

Up-to-date

McVicker voegde hier verder aan toe: “In onze digitale economie, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat de Britse infrastructuur up-to-date is.” Ook signaleerde hij dat niet alleen de treinen aan een digitale upgrade toe zijn. Zzp’ers en freelancers hebben meer nodig. In feite wil IPSE mobiele dekking op de Londense metro, snellere uitrol van 4G en glasvezel breedband voor alle nieuwbouwwijken.

Onze NS

De NS biedt al sinds 2010 gratis WiFi in de trein aan, maar gebruikers klagen over trage verbindingen en kunnen vaak in het geheel niet op internet komen. “De capaciteit is heel snel volgelopen en daarmee is het ten onder gegaan aan zijn eigen succes”, beweert NS-woordvoerder Eric Trinthamer. De NS geeft iedere reiziger dezelfde bandbreedte om overbelasting te voorkomen. “Maar we moeten echt nog een stap verder”, aldus de woordvoerder. De bedoeling is dat de NS gaat overstappen op 4g-verbindingen voor zijn WiFi-dienst in de trein en hoopt daarmee een einde te kunnen maken aan de slechte verbindingen in de trein.

Bron: Freelance:uk / Tweakers

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →