Zzp’ers en de mode-industrie

Als model ben je ondernemer en dat moet je leren!

Roem en rijkdom of eenzaam en berooid? Wat is een realistisch beeld van een zzp’er in de modewereld? In ZZP Café gaan Diana Matroos en  Jeroen Sakkers in gesprek met de gasten.

Nieuws

Minister-president Rutte is deze week in het nieuws. Hij gaat as. zaterdag, 4 april, dé zzp-prijs uitreiken op de Dag van de ZZP’er. Dat doet hij in Den Haag in de Fokker Terminal, tijdens de Freelancer of the Year Awards.

Verder de mening van de secretaris van sectie zelfstandigen NVJ, Rosa Garcie López, bond van  journalisten. Zij vindt dat er een zzp’er hoort in de OR. Ook in het nieuws de Uber van de schoonmaakdienst, Helpling, een bedrijf dat zzp’ers gaat helpen klanten te krijgen en een investering heeft binnengehaald van 43 miljoen euro.

Modellen, begeleiding en keurmerk

De Fashionweeks in Londen, New York, Milaan en Parijs zijn net weer achter de rug. Daar pareren modellen op de catwalk met dure designkleding, maar kunnen ze die zelf als zzp’er wel betalen? Ze dragen sowieso 20 procent van hun inkomsten af aan hun bureau. Jeroen van de Mast is eigenaar VDM Model Management. Zij begeleiden modellen zeer intensief, gaan ook vaak mee op pad. Ook te gast is Eline van Uden, voormalig model en alumna vrouwenstudies aan de Universiteit Utrecht. Eline is tien jaar model geweest en heeft onderzoek gedaan naar de positie van modellen op de arbeidsmarkt. Model zijn is een serieus vak, niet alleen maar glamour. Je bent ondernemer en hebt veel te leren.

Challenger

Annic van Wonderen is deze keer de challenger. Zij is eigenaar van I Love Fashion News, de “nu.nl” van het modenieuws, met 2,4 miljoen bezoekers per maand. Volgens haar is bloggen en ondernemen een hype geworden, terwijl veel mensen het totaal niet kunnen. Hoe blijft een voorloper?

Pitch

Ron Hubbers hij is de pitcher en verkooptrainer. Ron leert zzp’ers en bedrijven verkopen voor een B to B doelgroep. Er zijn verkopers die bang zijn afgewezen te worden en daardoor niet durven, zoeken alibi’s. True Sales helpt ze daarbij. Helpt ze over de drempel op weg naar succes.

Tips Online

Mensen onderschatten vaak hoe belangrijk de snelheid van de internetverbinding is. Hoe sneller je verbinding is hoe groter je productiviteit. Jaren geleden was het nog zaak om bij een presentatie niet te zware plaatjes te gebruiken, zodat het downloaden niet te lang duurt. Tijden zijn veranderd! Volgens Ben van der Burg zullen kenners, deze week wellicht, spreken van een heftige week met de launch van Periscope, het live opnemen van video, nog maar een paar weken na de launch van Meerkatt, maar praten over het live opnemen van video kent ook zijn grenzen, dus komt Ben met “something completely different”. Make-up Genius.

Wil jij aanwezig zijn bij de volgende live uitzending van het ZZP Cafe of meepraten met de presentatoren?
Geef je hier op!

[contact-form-7 id=”7615″ title=”BNR ZZP Café”]

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →