Wereldwijd gemiddeld zzp-uurtarief is $21

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
city-523214_1280

Tarief zzp’er sterk afhankelijk van vaardigheden

Het wereldwijde, gemiddelde uurtarief in rekening gebracht door zzp’ers en freelancers is $21. Dit is de uitkomst van een onderzoek van Payoneer, onder 23.000 freelancers over de hele wereld. Payoneer is een bedrijf dat online betalingen verwerkt van online personeelsbezetting en dienstverleners. Bijna de helft van de zzp’ers brengt tot $10 per uur in rekening voor hun werk. 40% rekent tussen de $11 en $30 en 18% meer dan $30 per uur.

Verschillende vaardigheden

De online enquête onder 23.006 freelancers in 180 landen werd in opdracht van Payoneer in november en december 2014 gedaan. Het rapport vergelijkt de gemiddelde tarieven van zzp’ers en freelancers in meer dan 180 landen op basis van ervaring, de industrie, geslacht, opleiding en andere factoren.
Het inkomensonderzoek laat zien dat bepaalde vaardigheden aanzienlijk hogere tarieven eisen dan anderen. Zzp’ers die juridische diensten verlenen rekenen gemiddelde $31 per uur, aanzienlijk hoger dan het $21 tarief dat door zzp’ers en freelancers werkzaam in sales en marketing wordt gerekend. Of het $ 17 uurtarief van schrijvers en vertalers.

Tevredenheid

Respondenten gaven ook hun tevredenheid met het huidige zzp-inkomen een ranking. Het wereldwijde gemiddelde is laag en ligt op 46%. Zzp’ers geven aan graag meer uren te willen werken of zouden in staat willen zijn hogere tarieven in rekening te brengen. Professionals in de IT en de programmering ranken het niveau van het inkomen het hoogst, als het gaat om tevredenheid, op de voet gevolgd door zzp’ers in de juridische dienstverlening. Zzp’ers in de sector schrijven en vertalen ranken het laagste niveau van tevredenheid, ook werkt deze groep de minste uren per week.

Interessante bevindingen

Meer dan driekwart van de freelance respondenten, 78%, zijn mannen. Mannelijke zzp’ers rekenen een gemiddelde van $20,97, terwijl de vrouwelijke professionals $20,26 rekent. Zzp’ers en freelancers werken gemiddeld 36 uur per week, zeven uur per dag voor een vijfdaagse werkweek. Verder heeft meer dan 80% van de ondervraagde professionals 1 tot 3 banen, opdrachten tegelijk. Bijna de helft van de zzp’ers vindt projecten via online marktplaatsen. Het sociale media kanaal dat de voorkeur heeft van zzp’ers om hun vaardigheden te promoten is Facebook.

Bron: Staffingindustry

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →