Plan een wekelijkse ‘review’ op maandag!

Tips, trucs & checklists
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
maandag

Een goede ‘jumpstart’ van de week

Een wekelijkse beoordeling, vooraf, van jezelf en jouw werkzaamheden is een geweldige manier om georganiseerd te blijven. Het zorgt ervoor dat je voorbereid bent voor de komende projecten. Plan het in op maandag!

Jumpstart

Probeer jouw wekelijkse ‘review’ in te plannen op maandag. Zo begin je de week met een ‘jumpstart’ en kan deze nieuwe week met gemak en met een goed gevoel beginnen.
Door de wekelijkse beoordeling aan het begin van de week te plannen, fris van het weekend, ben je beter in staat je te concentreren op het uitzoeken wat de komende week de grote taken en opdrachten zijn voor jou als zzp’er.
Zo is het bijvoorbeeld handig te zien of je in het schema een belangrijke vergadering hebt. Of er projecten zijn waarvoor de nodige voorbereiding ingepland moet worden. Er materialen verzameld moeten worden voor bepaalde opdrachten. Block deze tijd dan in jouw agenda en doe dat meteen aan het begin van de week, voordat er weer allerlei andere zaken tussendoor komen en de agenda overloopt. Zo voorkom je ook dat er op het laatste moment nog zaken moeten worden geregeld en begin je met minder stress aan de nieuwe week.

Wekelijkse review

Bij deze wekelijkse beoordeling, meestal een uurtje, besteed je tijd aan het op orde krijgen en het organiseren van de komende week. Zo zorg je ervoor dat er niets vergeten wordt. Belangrijk is het om te onthouden dat de ‘review’ waardevolle tijd is, voor en door jou gereserveerd. Zo krijg je structuur in het uitvoeren van je persoonlijke en professionele leven, organiseer je taken en maak je lijsten van mensen die belangrijk zijn. Zo regel je prioriteiten en ben je altijd bezig met zaken die echt belangrijk zijn en heb je een betere grip op werk en privé.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →