Zzp-tools: Een website bouwen? Probeer WordPress!

Avatar foto Apps, software en tools
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Tool | WordPress

Hoe kan jij als zzp’er gebruikmaken van de tool WordPress?

In deze rubriek wordt een handige tool voor zzp’ers uitgelicht aan de hand van een korte video. Deze week is het de beurt aan WordPress. Hiermee kun je een mooie website bouwen om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten. Ook biedt WordPress allerlei extra opties, waar je als zzp’er handig gebruik van kunt maken.

Als ondernemer wil je graag zichtbaar worden in de markt. Je wilt laten zien wie je bent, wat jouw expertise en kwaliteiten zijn, en bovenal wat jij voor jouw doelgroep te bieden hebt en hoe ze dat kunnen krijgen. Je wilt ook je kennis delen over jouw vakgebied of jouw doelgroep iets gratis aanbieden. Maar hoe doe je dat als je je bereik flink wilt vergroten?

Resultaat

Met een WordPress website zorg je voor online zichtbaarheid. Je kunt jouw website inrichten en (visueel) opbouwen zoals jij ‘m wilt hebben. Jouw website laat zien wie jij bent, wat jouw expertise is, welke producten en/of diensten je aanbiedt en hoe mensen daaraan kunnen komen. Dit is tevens het platform waarop je je kennis kunt delen in de vorm van blogs en/of vlogs. Met een website kun je mensen vanaf allerlei social media-platforms doorlinken naar jouw website, waar ze iets gratis kunnen downloaden, iets kunnen bestellen of meer inspiratie kunnen opdoen.

Kosten

Het gebruik van WordPress als contentmanagementsysteem voor jouw website is in principe gratis. Er zijn echter vaak aanvullende kosten verbonden aan het maken en hebben van een website. Hieronder een opsomming van aanvullende kosten met tussen haakjes of dit verplichte of optionele kosten zijn.

    1. Domeinnaamregistratie (verplicht)
    2. Websitehosting (verplicht) en eventuele WordPresshosting (optioneel)
    3. WordPressthema’s (optioneel). WordPress wordt standaard geïnstalleerd met 3 gratis thema’s. Daarnaast is het mogelijk uit een paar duizend gratis thema’s te kiezen. Er zijn ook thema’s waarvoor een licentie aangeschaft moet worden.
    4. Plugins (optioneel). Een website is naar eigen wens in te richten en/of te koppelen met andere tools en systemen. Daarvoor kun je gebruikmaken van plugins. Heel veel plugins zijn gratis. Sommige van deze gratis plugins bieden een betaalde Plus-variant aan met meer mogelijkheden. Ook zijn er betaalde plugins.

Categorie binnen SOM7®

De SOM7-methode helpt ondernemers om een solide fundering onder hun bedrijf te bouwen, zodat ze klaar zijn om te groeien. Met deze methode kun je alle terugkerende taken in het bedrijf eenmalig systematiseren, zodat je daar zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden. Een Virtueel Assistent kan je hierbij helpen. Op deze manier heb jij tijd over om te werken aan een volgende stap voor jouw bedrijf. De SOM7-methode bestaat uit zeven systemen die samen de fundering van het bedrijf vormen.

Voor de volgende van de 7 systemen kan WordPress worden ingezet:
ZZP Barometer | Tools | WordPress

Video

Onderstaande video laat een korte toelichting zien over de tool WordPress:

Gegevens Virtueel Professional

Deze gegevens zijn gegenereerd door Virtueel Professional Esther Braam – Happyworks VA

Avatar foto
Petra Fehring

Petra Fehring is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en heeft in 2013 de Academie voor Virtueel Professionals opgericht. De Academie is de eerste opleiding in Nederland en België waarin trainingen aangeboden worden voor Virtueel Assistenten (VA), Virtueel Professionals (VP) en Virtueel Managers (VM). Nieuwe beroepen in een nieuw ontstane markt voor professionals die weten dat ze meer in hun mars hebben, het heft in eigen hand nemen en zelfstandig ondernemer worden.

Bekijk alle artikelen van Petra Fehring →

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →