Poll: Grootste deel zzp’ers werkt weleens gratis

Zzp’er rekent niet altijd tarief

De meeste zzp’ers werken weleens zonder daar geld voor te ontvangen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer, dat is uitgevoerd in samenwerking met FastFlex

Een overtuigende meerderheid van 68 procent geeft aan weleens werkzaamheden te verrichten waar hij of zij geen geld voor ontvangt.

In 2017 is dit onderwerp ook gepolst onder zzp’ers in samenwerking met IT-Staffing. Ook toen gaf de meerderheid aan weleens onbetaald werk te verrichten. Een kwart gaf toen aan dat hij of zij dit zelfs op regelmatige basis deed.

Het percentage zzp’ers dat weleens gratis werkt is het afgelopen jaar wel gestegen: van 64 procent in 2017 naar 68 procent in 2018.

Poll | FastFlex | Zzp'er werkt gratis
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Kerncijfers

1,2M
Aantal zzp'ers

Bron: Kamer van Koophandel

Meer weten? Klik hier
100.12
ZZP Vertrouwensindex

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€43,13
ZZP Tariefwijzer

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€63 mrd.
Bruto ZZP Product (BZP)

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
7 events
ZZP Agenda

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
41 docs
Modelovereenkomsten

Bron: Belastingdienst

Meer weten? Klik hier

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Apppwiki - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer: