Zzp’er drinkt meer koffie dan gemiddelde Nederlander

Avatar foto Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Koppen koffie zzp'er

Internationale Dag van de Koffie

Nederlanders drinken, vergeleken met de rest van de wereld, behoorlijk wat koffie. Het is ingeburgerd in het werkleven: op vrijwel ieder kantoor is de koffie gratis verkrijgbaar. Ook wordt de kwaliteit steeds beter. Denk bijvoorbeeld aan de machines met verse bonen die je op steeds meer plekken tegenkomt.

De reden dat Nederlanders bovengemiddeld veel koffie drinken, kan terug te vinden zijn in ons klimaat. Een warm kopje koffie kunnen wij wel waarderen op een koude of regenachtige dag. In Scandinavische landen wordt de warme drank zelfs nog aanzienlijk vaker gedronken dan bij ons: Finland en Noorwegen behoren tot de landen waar men het meeste koffie drinkt van de hele wereld.

Er is onderzoek gedaan naar de hoeveelheid koffie die de gemiddelde Nederlander drinkt. Uit dat onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 2,4 koppen per dag drinken. Wij hebben, mede in verband met de Internationale Dag van de Koffie, de afgelopen maand onderzoek gedaan naar de hoeveelheid koffie die zzp’ers gemiddeld drinken. Uit dat onderzoek is gebleken dat de zzp’er gemiddeld 3,7 kopjes per dag drinkt. Dat is aanzienlijk meer dan de gemiddelde (volwassen) Nederlander.

Een boek vol inspiratie, trucs en tactieken: Download het ZZP Jaarboek 2016 gratis

Meer bezoekers, meer klanten en meer opdrachten? Download het ZZP Jaarboek van 2016 en ontvang tips, trucs en tactieken die jou als zzp’er, freelancer of interim professional (nog) succesvol(ler) maken.

Meer info

Positieve effecten van koffie

Het is niet zo gek dat ondernemers zoveel kopjes koffie per dag drinken. Het is namelijk bewezen dat het de mentale prestaties kan verbeteren. Dat geldt met name voor de alertheid, aandacht en concentratie. Bovendien begint menig samenwerking met het gezamenlijk drinken van een kop koffie.

Ook blijkt uit sommige onderzoeken dat (beperkte hoeveelheden) cafeïne het geheugen kan verbeteren en een positief effect heeft op de cognitieve functie bij ouderen – met name vrouwen. Koffie mag dan bewezen positieve effecten hebben op de gezondheid, het Voedingscentrum adviseert om maximaal vier koppen koffie per dag te drinken om negatieve effecten te vermijden. Het grootste deel zzp’ers drinkt 3-4 koppen koffie per dag en houdt zich dus netjes aan dit advies.

 

 

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Kerncijfers

1,2M
Aantal zzp'ers

Bron: Kamer van Koophandel

Meer weten? Klik hier
100.12
ZZP Vertrouwensindex

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€43,13
ZZP Tariefwijzer

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€63 mrd.
Bruto ZZP Product (BZP)

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
7 events
ZZP Agenda

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
41 docs
Modelovereenkomsten

Bron: Belastingdienst

Meer weten? Klik hier

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer: