Onderzoek: 2018 succesvol jaar voor zzp’er

ZZP Barometer| Onderzoek: Hoe was jouw jaar 2018

61% van de Zzp’er sluit 2018 positief af

Dat 2018 een ondernemend jaar was blijkt wel uit de vele zzp’ers die er dit jaar weer bij zijn gekomen. De teller staat inmiddels op ruim 1,2 miljoen zzp’ers. Uit onderzoek van ZZP Barometer, onder 556 zzp’ers, blijkt nu dat 61% van de zzp’er het jaar 2018 positief afsluit.       

Al eerder bleek uit onderzoek dat de totale jaarinkomsten van de 1.162.562 fulltime en parttime zzp’ers in Nederland samen neer komen op maar liefst €41,7 miljard. Daarmee is dit Bruto ZZP Product (BZP) goed voor 5,7% van het Bruto Binnenlands Product (BBP), dat het afgelopen jaar €725,4 miljard bedroeg.

Succesvol 2018

En nu blijkt dat maar liefst 61% van de ondervraagde zzp’ers 2018 boven verwachting en/of succesvol bestempelen. Dat zijn positieve geluiden en zullen natuurlijk van invloed zijn op bovenstaande cijfers. De zzp’er is nog steeds in opmars. Zowel het aantal zzp’ers als het aandeel van de zzp’er in de economie blijft stijgen. Voor de groep die vindt dat het afgelopen jaar beter kon of zelfs moeilijk was, is wellicht samenwerken in de vorm van netwerkbedrijven en oplossing en zeker het onderzoeken waard. Dit kan zorgen voor continuïteit en een sterkere positie op de markt.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Kerncijfers

1,2M
Aantal zzp'ers

Bron: Kamer van Koophandel

Meer weten? Klik hier
100.12
ZZP Vertrouwensindex

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€43,13
ZZP Tariefwijzer

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€63 mrd.
Bruto ZZP Product (BZP)

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
7 events
ZZP Agenda

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
41 docs
Modelovereenkomsten

Bron: Belastingdienst

Meer weten? Klik hier

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Coolblue - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer: