Ben jij je ideale klant?

Ik zag wat er mis ging … en ik bedacht… dit moet anders!

Dit zou 80% van mijn klanten kunnen zeggen..

Toen ik jaren geleden een drukke baan in loondienst had, was het vaak laveren .. en veel partijen te “vriend” houden. Mijn werkgever, die eigenlijk verlangde dat ik 24/7 beschikbaar was. Mijn partner, die het ook wel prettig zou vinden als ik een deel van de huishoudelijke taken op mij nam. En dan onze jonge kinderen uiteraard. Ik worstelde ermee hoe werk en gezin te combineren. Die worsteling betekende ook het einde van mijn carrière…

En toen ik op straat stond, dacht ik ….wat is hier mis gegaan… en… dit is vast iets waar heel veel andere vrouwen tegenaan lopen… en… daar zou toch hulp voor moeten zijn…

Niet zo gek dat ik niet lang daarna besloot mij aan te sluiten bij Career&kids, een landelijke organisatie die vrouwen coacht in de combinatie van werk en gezin. Ik ging eerst freelancen en later werd ik franchisenemer en stuurde ik diverse freelancers aan. Inmiddels had ik geleerd om een betere combinatie te maken tussen werk en gezin. Was ervaringsdeskundige. En kon op die manier andere vrouwen helpen die vastliepen.

Heel vaak, dat is dus in veel gevallen bij mijn klanten zo, ben jij zelf je ideale klant… alleen dan zoals jij een aantal jaren geleden was. Toen je nog zoekende was… nog zonder kennis van zaken.

Pas sprak ik Evelien. Ooit, toen zij nog in loondienst werkte, had zij frustraties. Zij werkte voor een grote organisatie. Had eigenlijk veel kritiek op de leiding binnen het bedrijf. Haar goede ideeën… daar werd helaas niets mee gedaan. Ze had niet de positie om verschil te maken. Dus besloot zij om voor zichzelf te gaan werken. DE manier om invloed uit te oefenen…en toen kon het wel…

Of die loopbaancoach, die in eerste instantie op onderzoek uitging toen zij zelf een loopbaanvraagstuk had.

Ben jij zelf je ideale klant?

Jolanda Wicherson

Jolanda Wicherson is sinds 14 jaar ondernemer en de laatste jaren actief als ondernemerscoach. Ze helpt ondernemers in hun persoonlijke en zakelijke groei. Jolanda is bekend geworden door het  acquisitiebord, haar titel zakenvrouw van Flevoland 2015. Onlangs verscheen haar boek ‘Geef je bedrijf een KICKSTART: Klanten vinden en binden in de eerste vijf jaar van je onderneming’. Jolanda’s motto: begin maar gewoon…

 

Bekijk alle artikelen van Jolanda Wicherson →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →