Goede voornemens voor 2020

Herken je dat? Dat je het wel anders zou willen? Dat je het nu eens vol zou willen houden? Al die goede voornemens op je verlanglijstje. Hoe zorg je ervoor dat je knopen gaat doorhakken? En blijft volhouden? Hoe zorg je ervoor dat je jezelf eind 2020 kan feliciteren?

Ik was druk. Mijn lichaam deed er pijn van. Mijn schouders. Stijf. Ook begon ik het een en ander te vergeten. Besteedde te weinig tijd aan vriendinnen en het sociale leven. Ik had me al vaker voorgenomen het anders te doen. Weer niet gelukt.

Net als dat dieet. Waarvan je ook weer het voornemen hebt om je per de eerste van de eerste aan te houden. Of het feit dat je iedere week een paar van je potentiële klanten zou bellen … ook dat verwaterde na een paar weken ….

Vorige week schreef ik een nieuwsbrief over een verlanglijstje. Ben benieuwd of je er ook 1 maakte. Deze week sprak ik een lezer. Die had mijn opdracht trouw opgevolgd. En het lijstje vervolgens in de kast gelegd … eens kijken wat ervan terecht komt 😉

Stel dat je van het woord ‘verlanglijstje’ … een besluitenlijst gaat maken.

  • Op welke manier brengt dat een verandering teweeg?
  • Wat besluit je dan?
  • En wat staat je dan te doen?
  • Welk project ga je ervan maken?
  • En welke hobbels ga je tegenkomen?
  • En hoe zorg je dat je er dan bij blijft met je aandacht? En doorzet?

Een besluitenlijst naar aanleiding van een vergadering werkt veel beter dan het roepen van wat losse flodders. Zonder deadline en heldere afspraken.

Mag ik je uitdagen om krachtige besluiten te nemen.

Om ervoor te zorgen dat jij je eind 2020 kunt feliciteren!

Het is gelukt! Ik heb er aan gewerkt. Ik heb de regie gepakt. Ben het aangegaan.Wow! Wat ben ik blij.

Wat is er bij jou gelukt?

Ik wens je een heel voorspoedig 2020.

Jolanda Wicherson

Jolanda Wicherson is sinds 14 jaar ondernemer en de laatste jaren actief als ondernemerscoach. Ze helpt ondernemers in hun persoonlijke en zakelijke groei. Jolanda is bekend geworden door het  acquisitiebord, haar titel zakenvrouw van Flevoland 2015. Onlangs verscheen haar boek ‘Geef je bedrijf een KICKSTART: Klanten vinden en binden in de eerste vijf jaar van je onderneming’. Jolanda’s motto: begin maar gewoon…

 

Bekijk alle artikelen van Jolanda Wicherson →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →