Aantal online zzp-opdrachten stijgt ook volgens Jobfeed

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Positieve stijging aantal unieke vacatures - ZZP Barometer

De nieuwe index van de Nederlandse online vacaturemarkt is vandaag door Jobfeed gepubliceerd. De arbeidsmarkt lijkt aan te trekken met opvallende bevindingen van het 2e kwartaal van 2014 in vergelijking met het 2e kwartaal van 2013.

De meest opvallende bevindingen van het 2e kwartaal in 2013 en 2014 zijn:

– 17% stijging in unieke vacatures 

Hoewel de stijging positief is, ligt het nog wel onder het niveau van 2011. Vanaf de tweede helft van 2013 is een stijgende lijn te zien in het aantal vacatures.

– Marktaandeel ICT vacatures daalt 0,6%

Het aandeel van ICT vacatures was meer dan 3,2% gestegen tussen 2012 en 2013, maar laat nu een daling zien van 0,6%. Uiteindelijk behoud het ruim 13% van alle vacatures en blijft het de grootste beroepsklasse van Nederland.

– Gezondheidszorg krimpt 1,2%

De zorg is in 2 jaar gedaald van de 4e naar de 7e plaats binnen de grootste beroepsklasses. Het zag in 2013 een daling van 1,6% en in 2014 1,2%. De gezondheidszorg en welzijn zal een steeds kleiner deel van de Nederlandse vacaturevolume uit maken.

– Gelderland vervangt Utrecht als 4e grootste provincie

Utrecht heeft een krimp van 0,1% en Gelderland een groei van 0,3%. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat Utrecht van de 4e plaats is gehaald. Friesland en Flevoland stegen beide in marktaandeel met 0,4 % en Brabant zag haar aandeel dalen met 0,5%.

– Bijna 20% van alle vacatures in verkoop/handel

Cijfers laten zien dat de branche verkoop/handel in een jaar tijd ruim 2% marktaandeel heeft verworven. Daardoor is en blijft de branche de grootste werkgelegenheidsector van Nederland.

Bron: Textkernel

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →