Freelancer kan tarief berekenen met nieuwe web-tool

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
bargain-484372_1280

Online tool helpt freelancer met bepalen tarief

Freelance designers zijn regelmatig slachtoffer van een lukrake prijsstructuur. Zonder vaste richtlijnen, moeten zij vertrouwen op projecten uit het verleden als het om prijsstelling gaat. Of op een collega die een aanbeveling doet of algemene prijslijsten om een “eerlijke” prijs voor het werk te rekenen. Nu is er een nieuwe online tool “How much should I charge?”. Hulpmiddel bij het bepalen van het juiste tarief.

“How much should I charge”

Gericht op het vereenvoudigen van het prijsmodel heeft leerplatform NuSchool een online tool ontwikkeld, “How much should I charge?” Een web-tool die een freelance basistarief en onderhandelingsvenster creëert, afhankelijk van de salarisdoelen van een designer, de kosten en het plezier van het project. NuSchool medeoprichter en “How much should I charge?” ontwikkelaar Lior Frenkel vindt dat designers ervoor moeten zorgen dat zij een goed rendement ontvangen, op hun investering in een project.

Het prijskaartje

Bij een bezoek aan “How much do I charge?” krijgt de designer vijf vragen, om een tot een juiste prijsstelling te komen bij een project. Ook wordt hierbij de nadruk gelegd op de immateriële waarde van een project. Zo is er een vraag: “Is het project interessant?” Deze vraag moet helpen om een prijskaartje te hangen aan de motivatie van de designer. NuSchool biedt ook extra tools voor creatievelingen, designers en freelancers om op een goede manier een portefeuille op te bouwen, contracten te sluiten en moeilijke klanten te beheren.
In Nederland kennen wij zzp.tarief.nl. Op deze site is het mogelijk een kostendekkend uurtarief te berekenen als zzp’er, freelancer of opdrachtgever.

Bron: psfk.com

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →