Marktplaats voor zzp-nerds zeer succesvol

Marktplaatsen
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
man-475559_1280

“Meer dan 8.000 zzp-nerds aangesloten”

Op zoek naar een nerd? Hoewel dit wat vreemd klinkt, op HourlyNerd.com zijn ze er in overvloed en klaar om in te huren voor de “klusjes” van de consulting wereld. Met een sterk, veranderende arbeidsmarkt, brengt deze startup werkgevers in contact met MBA’s, die in staat zijn om te werken aan projecten die anders niet kunnen worden gefinancierd.

Vier studenten

Dit idee begon in 2013 toen vier Harvard Business School studenten besloten om samen een project op te zetten binnen een bedrijf. Ze realiseerden zich dat het moeilijk was voor afgestudeerde MBA’s om werk te vinden, evenals het moeilijk is voor kleine bedrijven om zich hulp en advies te kunnen veroorloven. De vier begonnen met een bedrijf waar MBA’s banen konden vinden in een breed scala van verschillende vakgebieden, waaronder analyses maken van concurrenten of bijvoorbeeld het starten van sociale media sites voor non-profitorganisaties: HourlyNerds.

Slim idee

Freelance werken en een ‘Master in Business Administration’ worden meestal niet geassocieerd, maar met de veranderende arbeidsmarkt van de laatste jaren, waarin individuen gewaardeerd worden om hun unieke, specifieke vaardigheden, was het een slim idee om HourlyNerds te starten. Nu slechts een jaar onderweg heeft het bedrijf reeds 32 medewerkers die samenwerken met een groot aantal bedrijven, om werk te vinden voor ongeveer 8.000 MBA freelancers. Zowel werkgever als werknemer worden bedient door HourlyNerds. De website is een plek waar MBA’s hun eigen individuele vaardigheden kunnen vermarkten. Bovendien zijn de uren zeer flexibel, waardoor de freelancer een eigen werkschema kan maken. De werkgevers ontvangen tegelijkertijd kwalitatief hoogstaand werk voor lage kosten. Wat HourlyNerds tot stand heeft gebracht is een open markt. De kosten van een full-time medewerker is op dit moment zeer hoog. Bedrijven zijn op zoek naar andere manieren als het gaat om het inhuren van werknemers en kennis. HourlyNerds, gestart door de vier studenten, geeft bedrijven die optie.

Bron: National Swell

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →