Meer freelancers bij uitgever Sanoma

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Sanoma houdt kern in Nederland en Finland

Mediabedrijf Sanoma krimpt verder in. De Belgische tak komt onder Nederlandse regie en Russische tijdschriften worden verkocht. Was Sanoma ooit hard op weg de Finse equivalent van Murdoch te worden nu gaat het bedrijf verder inkrimpen. Zo worden de Nederlandse en Belgische tijdschriftendivisies samengevoegd. De besparing moet komen uit het ineenschuiven van de ondersteunende afdelingen, zoals financiën.

Een boek vol inspiratie, trucs en tactieken: Download het ZZP Jaarboek 2016 gratis

Meer bezoekers, meer klanten en meer opdrachten? Download het ZZP Jaarboek van 2016 en ontvang tips, trucs en tactieken die jou als zzp’er, freelancer of interim professional (nog) succesvol(ler) maken.

Meer info

Minder banen, meer freelancers

De Finnen liepen zo’n vijftien jaar geleden Nederland binnen en namen Nederlands grootste tijdschriftuitgeverij VNU over. Het bedrijf bezit onder meer Libelle, Donald Duck, Linda, Nu.nl en is mede-eigenaar van SBS (Net5, SBS6 en Veronica). Sanoma overspeelde zijn hand toen het mediaconcern het tv-bedrijf SBS kocht samen met producent Endemol. Een enorme investering die niet genoeg blijkt op te leveren. Daarbij dalen de inkomsten uit tijdschriften ieder jaar fors. Eind oktober vorig jaar kondigde Sanoma een grote ontslagronde aan voor de Nederlandse tijdschriften: in totaal 500 banen moeten verdwijnen, dat komt neer op één op de drie medewerkers. Redacties moeten meer samenwerken en meer freelancers gebruiken.
Daarnaast wil Sanoma veel van zijn tijdschriften kwijt. Onder meer Vorsten, Kijk, FietsActief, Panaroma, Playboy en Nieuwe Revu zijn dit jaar al verkocht. En nu wordt de Nederlandse topman Peter de Mönnink ook de baas over Sanoma België. De komende tijd worden de plannen uitgewerkt. Of er banen verdwijnen, is nog niet bekend.
Verder is bekend dat Sanoma zijn aandeel in het Russische Fashion Press verkoopt aan het Amerikaanse Hearst. Sanoma zat voor 50 procent in Fashion Press en moet 10 miljoen euro afboeken. De Russische Cosmopolitan is een van de titels in Rusland die ooit zijn opgezet door de Nederlandse ondernemer Derk Sauer.

Bron: Blendle

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →