Zzp-flexplek Seats2Meet opent in Tilburg

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
computer-564099_1280

“Flex-plek waar zzp’ers van elkaar leren”

Binnenlopen bij het complex van Seats2Meet is een belevenis op zich. Iedere kamer heeft een eigen kleur, de route er naartoe is in diezelfde kleur in looplijnen aangegeven. De hoofdruimte biedt plaats aan tientallen flexwerkers, die er hun laptop in kunnen pluggen. En Seats2Meet heeft geen maximale winst voor ogen bij vestiging in LocHal in Tilburg.

Een flowy

Samen met compagnons Marcel Nicolaas en Roger van den Berg runt Luc van der Keilen de Seats2Meet in Strijp-S. De drie zitten ook achter de intentieverklaring om een vestiging te beginnen in de LocHal, Zij zetten compleet onafhankelijk het concept neer en kunnen het businessmodel afstemmen op plaatselijke behoefte. Voor Tilburg wordt dat anders dan Strijp-S. Het is en ander gebouw, andere omgeving, andere stad. Er wordt gekeken naar de wensen, de cultuur. Zo hebben de bezoekers op hun computers van Seats2Meet in Tilburg een balletje gezet, groen of rood. Een flowy, waarmee je aan kunt geven of je open staat voor het delen van kennis of met rust gelaten wilt worden. Werken in Seats2Meet is in principe gratis. In Strijp-S trekt het bedrijf vooral zzp’ers. Ook voor koffie en thee hoeft niet betaald te worden. De klant moet wel open staan voor het delen van kennis. Op die manier voegt hij of zij iets toe aan het geheel, aan de community dus. De rekening begint pas te lopen als een van de vele kleurrijke vergaderruimtes wordt gehuurd.

“Business als usual”

Het geheel klinkt als een dun businessmodel, maar volgens Marcel Nicolaas werkt het. “We kunnen onze vaste lasten gewoon betalen. Bovendien werken wij visie gestuurd. Winstmaximalisatie is geen doel op zich. Een community opbouwen waar mensen van elkaar leren is ook winst. Het gaat bij ons vooral om het sociale kapitaal.” Van der Keilen vult aan: “Door te delen vermenigvuldigen. In ons concept kom je dingen tegen die je niet zoekt. Die onverwacht relevant zijn. Zweverig? Voor ons business als usual.” Seats2Meet in Strijp-S is inmiddels vier jaar actief en nog steeds groeiende. Volgens Nicolaas werken er gemiddeld zo’n vijftig tot zestig man per dag op de locatie. In 2014 heeft het bedrijf tussen de 35.000 en 40.000 betalende bezoekers ontvangen.

Bron: Blendle/Brabants Dagblad

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →