Zzp’er is niet alleen maar een urenfabriek

Radio & TV
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

“Als zzp’er met een goed idee kom je vaak in een rollercoaster terecht”

Gasten in deze uitzending zijn Steinar Henskes, CEO Bird Control Group en Daan Domhof, Incubation & Growth Manager van YES!Delft. Steinmar is met zijn 23 jaar al een succesvol ondernemer en heeft een samenwerkingsverband met Daan Domhof, die met zijn bedrijf ‘de pareltjes’ tussen zzp’ers en freelancers zoekt en vervolgens onderzoekt of zij kunnen uitgroeien tot succesvol ondernemer. Steinmar is hier een goed voorbeeld van.

 

Nieuws

Jeroen Sakkers is er ook deze keer met het laatste zzp-nieuws en neemt dit met Diana Matroos door. Opvallend is dat uit een Chinees onderzoek is gebleken dat 80% van de jongeren, geboren na 1990, de zogenoemde ‘generatie Z’ graag zzp’er of freelancer wenst te worden of dit al is, omdat deze generatie meent zo meer te kunnen verdienen. Ook vrouwen zijn positief in het nieuws, want 58% van hen haalt meer opdrachten binnen dan mannen en 25% van hen verdient ook meer dan de man. Dit blijkt uit een onderzoek van de marktplaats voor freelance jobs ‘PeoplePerHour’. Verder is er een nieuwe hype, nl. laptopstickers. Op de markt gebracht door Coffeeshopfreelancers is dit een leuke manier van contact maken met nieuwe klanten en potentiële opdrachtgevers. Deze stickers geven gespreksstof en kunnen een gesprek openen met onbekenden en collega’s tijdens het drinken van een kopje koffie.

De zzp’er als ondernemer

Steinar vertelt zijn verhaal. Over hoe hij een idee had, door zijn ervaring met lasertechniek. Maar een idee tot uitvoering brengen is vaak veel ingewikkelder dan gedacht. Er komen veel nieuwe dingen kijken bij het zijn van ondernemer en ook heb je met veel meer en verschillende mensen te maken. Het is vaak lastig. Veel lastiger dan een mooi idee bedenken op je zolderkamer. Ook legt hij uit wat een hoop hulp hij heeft gehad van YES!Delft, die wel een strenge selectie hebben, maar het idee van Steinar wel zagen zitten. Daan vertelt ook dat hij veel zzp’ers ziet met mooi ideeën, maar dat de uitvoering ervan vaak moeilijk is, een “rollercoaster”, waar YES!Delft ook een mooi programma voor opgezet heeft.

Challenger

Marianne van Leeuwen, eigenaar Predict, voorspelt wat klanten willen. Zij maakt met haar bedrijf software voor marketeers, zo kunnen zij de kans op succes beter inschatten en datagericht, datagedreven werken. Marianne heeft veel werkervaring met zzp’ers en geeft aan dat de markt wel erg veranderd is. Goede zzp’ers kunnen nog steeds hoge tarieven vragen, maar veel zzp’ers hebben ook moeite met het vinden van opdrachten. Het gesprek gaat verder over vaste contracten en hoe dit in te vullen, als zzp’ers eigenlijk liever niet in loondienst willen. Uit de zaal blijkt dat zzp’ers loondienst en flexibel werk ook combineren en de grens niet altijd zo sterk trekken, zzp’er of loondienst.

Pitch

Maud Kon is deze week weekwinnaar van de FOTY-Awards en mag gedurende een minuut haar pitch doen. Zij kan met haar bedrijf Aviva Design goedkoper huisstijlen, websites, intranetsystemen en nog veel meer aanbieden dankzij de open-source software die ze gebruikt. Open-source software maakt het mogelijk dat Maud de software echt ‘eigen’ maakt voor zzp’ers en ondernemers. Alle systemen worden helemaal geïntegreerd met lage kosten. Ook zorgt Maud voor een goede vertrouwensband met haar klanten en begeleid het proces tot in de puntjes.

Tips Online

Om de consumer electronic-show CES in Las Vegas kun je maar moeilijk heen. Over wat je daar ziet praat Ben van der Burg iedereen bij.


Wil jij aanwezig zijn bij de live uitzending van het ZZP Cafe of meepraten met de presentatoren?

Geef je hier op!

[contact-form-7 id=”7615″ title=”BNR ZZP Café”]

 

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →