Zzp uurloon vaak fors onder kostendekkend tarief

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
entrepreneur-593357_1280

“Vooral zzp’er in bouw hanteert te laag tarief”

43% van de zelfstandigen rekent een tarief dat niet voldoende is om de kosten te dekken. Dit meldt ikwordzzper.nl op basis van ingevulde gegevens op een rekentool van de site.

Tarief

Een derde van de zelfstandigen zegt een uurloon te rekenen dat fors onder het kostendekkende tarief ligt. Nog eens 12% rekent 10 tot 25% minder dan wat nodig is om de kosten te betalen.
Vooral in de bouw worden te lage tarieven gehanteerd. 20% van de bouwondernemers zegt 25% minder te rekenen dan ze nodig hebben. Zelfstandigen in de IT of zzp’ers die aan de overheid leveren kunnen vaak wel een kostendekkend tarief rekenen. Zo moet maar 8% van de IT-ondernemers het doen met een te laag tarief. Voor ondernemers die voor de publieke sector leveren, komt dat percentage op 17%.

Kostendekkend

Het gemiddelde tarief om de kosten te dekken voor zelfstandigen is ruim 62 euro. 30% van de zelfstandigen declareert een fors hoger tarief, minstens 25% hoger. Nog eens 28% van de zzp’ers rekent ongeveer het kostendekkende uurloon.

Bron: Nu.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →