Wegvallen ondernemersvoordelen baart zzp’er zorgen

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
lonely-273629_1280

Weinig actie onder zzp’ers tegen financiële risico’s

Zzp’ers maken zicht zorgen over het wegvallen van voordelen voor ondernemers. Dit blijkt uit de GfK ZZP-Monitor, een onderzoek onder zzp’ers naar de houding tegenover financieel advies, verzekeringen, bankzaken en pensioen. Acht op de tien zzp’ers maken zich zorgen over het wegvallen van de voordelen voor ondernemers.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Zorgen

Uit het onderzoek van GfK ZZP-Monitor, gedaan in december 2104, blijkt een meerderheid van de zzp’ers maakt zich zorgen over het op lange termijn aan voldoende werk komen, het pensioen en inkomen en het risico om arbeidsongeschikt te raken. Er wordt echter weinig actie ondernomen door zzp’ers om zich in te dekken tegen financiële risico’s. Er is een toenemend aandeel dat naar eigen zeggen onderverzekerd is en weinig zicht heeft op de financiële situatie bij overlijden, volgens het onderzoek. Daarnaast is er een dalend aandeel met een arbeidsongeschiktheids- en nabestaandenverzekering en een daling in de groep die iets geregeld heeft voor de oude dag. Een steeds groter deel van de zzp’ers geeft aan door te werken na het 65e jaar.

Werken

Het aantal gewerkte uren door zzp’ers blijft ongeveer gelijk. Ongeveer de helft werkt 40 uur of meer en de andere helft minder dan 40 uur. De gemiddelde omzet neemt flink af. Ruim de helft van de ondernemers zit onder de 50.000 euro. Ook financiële buffers nemen af. Vermogensopbouw is er nauwelijks en als men vermogen opbouwt dan is dat vaker bedoeld voor directe consumptie.

Bron: GFK

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →