Omzet Franse zzp-marktplaats Freelance.com daalt

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Nederland: "Zzp'er met groeiambitie helpen" | ZZP Barometer

“Na trage start zal 2015 toch op stoom komen”

De Franse online zzp-marktplaats Freelance.com rapporteerde een jaaromzet van € 43.800.000 voor het jaar 2014. Een lichte daling van 2% ten opzichte van het voorgaande jaar, wegens een dalende sales vraag in H2-2014.

De prestaties

De goede prestaties in Marokko hebben geholpen om de daling van het bedrijf in Frankrijk te compenseren. Daarnaast liet de ‘Provigis business’ een autonome groei zien van 24%. Provigis business biedt cloud-gebaseerde opslag van elektronische documenten, wordt gehanteerd om de prestaties te verbeteren en te zorgen voor de naleving in alle fasen van de relatie tussen kopers en leveranciers.
De brutowinst steeg met 4%, naar € 4.700.000. Terwijl de brutomarge verbeterde naar 10,7% in 2014, vergeleken met 10,2% een jaar eerder. Deze stijging is voornamelijk het gevolg van de voortdurende verbetering van de marges in de bemiddeling van hoogopgeleide consultants,’portage salarial’, en een hogere bijdrage van de ‘Provigis business’ tak.
De EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization ) steeg met 20,8% en bereikte € 772.000 in 2014, gedreven door de verbeterde winstgevendheid van de historische activiteiten en ‘portage salarial’. Deze verbetering maakt dat Freelance.com zijn investering in ‘ ‘Provigis business’ verder zal ontwikkelen, door de uitbreiding van het verkoopteam en het personeel, belast met de controle op de naleving van de documenten van leveranciers. Deze investeringen beïnvloed EBITDA van de groep met € 253.000.
Het bedrijfsresultaat bedroeg € 222.000 in 2014, een stijging van € 95.000 (74%) in vergelijking met 2013, netto € 116.000, vergeleken met € 152.000 in 2013, de nettowinst van geconsolideerde ondernemingen blijft positief (€ 11.000).

Het commentaar

Ter gelegenheid van de publicatie van de jaarrekening 2014 gaf, André Martinie, President en CEO van Freelance.com, het volgende commentaar:
“In 2014, bleven we de winstgevendheid van onze historische activiteiten verbeteren, freelancen en ‘portage salarial’, ondanks een meer uitdagende marktomgeving dan in de afgelopen twee jaar. In 2014 is de juridische status van ‘portage salarial’, onze tweede grootste sales activiteit, tijdelijk opgeschort. Dit heeft ons in staat gesteld om te blijven investeren in onze nieuwe aanbod van cloud-certificering, Provigis, en de resultaten laten zich langzamerhand zien. In het begin van dit jaar, 2015, blijft de economie traag in Frankrijk, beïnvloed door een lagere ordervolume van de telecom-industrie, die is verwikkeld in een fase van fusies en grote acquisities.
Verder heeft na maanden van intensieve onderhandelingen, de overheid op 2 april 2015 de verordening gepubliceerd die de juridische status van ‘portage salarial’ verduidelijkt. Daarom geloven we dat dit onderdeel zeker op stoom zal komen in H2 2015, na een trage start van het jaar.
Ten slotte is onze groep agressief blijven investeren in de ontwikkeling van de ‘Provigis business’, waardoor de groei hiervan eerder dit jaar al versneld
is.”

Bron: StaffingIndustry

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →