Jaarrapport: Feiten, cijfers en trends 2011

Jaarrapport 2011

Met gepaste trots presenteren wij u hierbij het jaarrapport over 2011 van de ZZPBarometer – het structureel zzp‐onderzoek dat eind december 2011 is afgenomen ondermeer dan 1.477 zelfstandig professionals, freelancers en eenmanszaken in Nederland. Een jaarrapport, waarin de feiten, cijfers en trends over 2011  wordt gepresenteerd.

ZZP Barometer – Jaarrapport 2011

Terugblik op 2011

2011 was een jaar van uitersten: aan de ene kant de positieve acties rondom zzp’ers,met onder andere de zzp‐revolutie die door diverse marktpartijen werd aangejaagd(waaronder AEGON en Victor Mundi) – en aan de andere kant negatieve berichtgevingmet als klap op de vuurpijl de voedselbankzzp’ers in december. De zzp’er wordt wel(steeds meer) erkend door de politiek: het kabinet Rutte‐I is druk met het verlichten vande administratieve druk voor zzp’ers en de aanbestedingen zullen – via Tendernet –toegankelijker worden voor zzp’ers.

Heeft u vragen over het jaarrapport 2011 neem dan gerust contact met ons op via redactie@zzpbarometer.nl of bel ons op 088 35 35 120.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →