“Meer dan 3.000 zzp-opdrachten per maand”

Avatar foto Opinie
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Freelance.nl (Rob Bergers) - Interview

Vanwege het thema van deze maand – “Marktplaatsen” – publiceert de ZZP Barometer deze maand een aantal interviews met experts en marktleiders op het gebied van marktplaatsen waar je als zzp’er een opdracht kunt binnenhalen. Deze week is Rob Bergers, algemeen directeur en mede-eigenaar bij Freelance.nl, aan het woord.

1. Hoe is Freelance.nl ontstaan en wat is jouw rol?
“Een zelfstandige ICT’er heeft de prachtige URL www.freelance.nl in 2002 vastgelegd, de basis gelegd voor de site zoals we die kennen en deze uitgebouwd tot een goede start-up. Vier jaar geleden hebben wij met een aantal ondernemers, allen met een eigen specialiteit, de site overgenomen en sindsdien werken we continu aan het uitbouwen van de site op een zo relevant mogelijke manier voor freelancers en opdrachtgevers. Ik ben zelf één van die ondernemers en daarnaast één van de directieleden. Zelf ben ik als ondernemer ruim 15 jaar betrokken geweest in de interimwereld.”

2. Wat zijn de voordelen van Freelance.nl voor freelancers, zzp’ers en andere eenpitters?
“Onze site is krachtig door zijn eenvoud en tevens volledig onafhankelijk. Het proces van recruiting en financiële afspraken laten wij volledig aan de marktpartijen over. Door middel van afstemming binnen sectoren en met toepassing van profiel in relatie tot opdracht worden freelancers geïnformeerd over een opdracht. Voor beide partijen is de inschrijving gratis en indien men meer privileges en keuzes wilt dient men een, geringe, vergoeding te betalen. Door het grote aantal opdrachten per dag – 150 per dag, 3000 per maand – is Freelance.nl nummer één in Nederland voor deze doelgroep. Bijna alle partijen die zoeken maken gebruik van onze site.”

3. Wat onderscheidt Freelance.nl van de concurrentie?
“Natuurlijk de omvang en het bewezen concept. Daarnaast de kennis en ervaring binnen de onderneming, waardoor inleving mogelijk is. Onze filosofie is de freelancer te ondersteunen in zijn acquisitietraject en tevens met relevante informatie iets extra’s te bieden. Freelance.nl is een echte werkmarktplaats waar opdrachten en freelancers worden gekoppeld. De enige kosten (kunnen) zijn een Pro abonnement van nog geen 5 euro per maand. Bij succes is er geen bemiddelingfee en zijn er nooit andere kosten. Directe opdrachtgevers vinden zo snel en goedkoop hun specialist en freelancers kunnen (uur)tarieven afspreken zonder de verhoging door marges van intermediair. Opdrachten die geplaatst worden door intermediairs zorgen voor extra aanbod waarop men desgewenst kan reageren.”

4. Wat was de grootste uitdaging van de afgelopen jaren bij Freelance.nl en (hoe) zijn jullie deze aangegaan?
“De kwalitatieve groei van freelancers en opdrachtgevers direct via Freelance.nl hun freelancers of zzp’ers te laten vinden. Door het aantrekken van goede opdrachtgevers middels bedrijfsbezoeken en gerichte marketing naar zowel opdrachtgevers als wel freelancers. Tevens werken wij samen met partners die extra’s bieden aan beide bloedgroepen door aanbod van extra producten en diensten. De kwaliteit van de freelancers in het bestand is namelijk zeer hoog. Opdrachtgevers vinden hierdoor snel de juiste, kwalitatief goede, tijdelijke werkkracht. Door dit op de juiste wijze te doen hebben wij onze positie verworven.”

5. Wat zien jullie bij Freelance.nl momenteel als de grootste uitdaging?
“De wijze waarop mensen zich presenteren richting bedrijven zal steeds meer via de moderne middelen gaan zoals social media en marktplaatsen. Het proces via intermediairs zal verder afnemen. HR-afdelingen zullen steeds meer behoefte hebben aan partners die voor hen de aansluiting richting doelgroep realiseren en het recruitmentproces kwalitatief verbeteren en vereenvoudigen. Vanuit Freelance.nl willen wij als werkmarktplaats een eerste keus zijn. Door verdere ontzorging van opdrachtgevers door het aanbieden van betrouwbare en onafhankelijke referentiechecks, certificering van freelancers, verloningsopties en een passende API voor automatische plaatsing van opdrachten vanuit het eigen HR-syteem verwachten wij steeds meer directe opdrachtgevers op de site te krijgen zodat we meer en betere opdrachten kunnen aanbieden. Daarnaast breiden we uit in de Benelux met Freelance.be.”

6. Wat is het doel van Freelance.nl voor het komend jaar?
“Verder groeien en de logische partner worden voor bedrijven als ondersteuning voor HR-afdelingen voor hun factor arbeid. Tevens willen wij steeds relevanter zijn voor freelancers en een breed pakket als diensten aanbieden voor freelancers als wel voor opdrachtgevers.”

7. Welke tip heb je voor freelancers en zzp’ers die succesvol willen zijn op Freelance.nl?
“Join us! Schrijf je in, vul je profiel goed in, wordt Pro en zorg dat het profiel optimaal wordt ingevuld op grond van de ervaring. Maak gebruik van aangeboden opdrachten (e-mailnotificaties) en de extra diensten. Dat wil zeggen, versmal of verbreed de selectie door goede kernwoorden, het aangeven van expertise, het invullen van jouw sector en door te vermelden in welke geografische gebieden je werk zoekt. Daarnaast vragen wij jou als freelancer door middel van betrokkenheid mee te doen in ons forum en met de factfinder, zodat wij met elkaar ieders behoefte kunnen invullen.”

Feiten
– Bestaat sinds 2003
– 230.000 inschrijvers
– 35.000 opdrachten per jaar
– Gratis gebruik opdrachtnemer mogelijk: ja, en ook voor de opdrachtgever
– Maximale kosten opdrachtnemer: €60 per jaar
– Belangrijkste redenen om betaald abonnement te nemen: (1) als eerste reageren op opdrachten; (2) Prioriteitspositie bij zoekopdrachten van opdrachtgevers; (3) Feedback geven over opdrachtgevers en freelancers
– Belangrijkste branches: ICT, Marketing en Management, Zakelijke dienstverlening en Finance.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →