ZZP Nederland raadt collectief pensioenfonds aan

Pensioen
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Pensioen - zzp'er

BEEMSTER – Zzp’ers met een collectief pensioenfonds besparen jaarlijks fors op de beheerkosten in vergelijking met zzp’ers die zijn aangesloten bij lifecyclefondsen, beweert ZZP Nederland

Zzp’ers zijn klanten die lifecyclefondsen maar al te graag binnenhalen, deze doelgroep is niet aangesloten bij een pensioenfonds. Maarten Post van ZZP Nederland raadt individueel beleggen in een lifecyclefonds echter af. Verzekeraars willen potentiële klanten van een individuele regeling voorzien waarin de participant zo veel mogelijk verzekeringen afneemt, zoals bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).  Verzekeringen die zzp’ers liever niet wensen af te sluiten.  

In 2015 zal een speciale pensioenregeling voor zzp’ers op initiatief van ZZP Nederland in werking worden gesteld. De beheerkosten van dergelijke pensioenfondsen bedragen 0.3% tot 0,5% van het totale vermogen. Terwijl een zzp’er voor een lifecyclefonds oplopend tot ruim boven de 1% betaalt voor de beheerkosten van het vermogen. Zelfs sinds de tarieven van lifecyclefondsen zijn gedaald door de afschaffing van de retourprovisie. Maarten Post van ZZP Nederland raadt aan, op basis van het verschil in beheerkosten, om te beleggen in een collectief pensioenfonds. ‘Sparen als individu is dus altijd duurder’, aldus Post.  

Bron: Financieele Dagblad

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →