Zzp’er krijgt gratis zicht op voldoen aan urencriterium

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
zzp'er urenregistratie

Gratis urenregistratie voor zzp’ers gelanceerd

KAMPEN – Vanaf woensdag 4 juni kan iedere zzp’er in Nederland zijn gewerkte uren gratis bijhouden met behulp van TimeMonk: een website waarop zzp’ers op een Tweet-achtige manier hun uren kunnen registreren. Nu doen zzp’ers dat veelal in Excel, op papier of met behulp van een app op de smartphone.  

TimeMonk

Elke zzp’er in Nederland moet zijn gewerkte uren bijhouden voor het urencriterium. Veel zzp’ers laten omzet liggen omdat ze hun uren niet goed bijhouden. “Wij vinden dat tijdregistratie gratis moet zijn, omdat het de basis is van een goede administratie” aldus Jasper Horstink, eigenaar en oprichter van MoneyMonk, het online boekhoudpakket voor zzp’ers.

De dienst TimeMonk van MoneyMonk zal ook gratis blijven volgens Jasper Horstink: “Wij verdienen niet aan TimeMonk, het is alleen om zzp’ers te helpen.”. Op de website van TimeMonk krijgt de zzp’er zicht op het urencriterium. Je ziet precies hoe je ervoor staat en waaraan jij je tijd besteedt. Daarnaast kan de zzp’er de behaalde omzet volgen en eenvoudig vergoedingen instellen. TimeMonk is echter een initiatief van MoneyMonk, een commercieel bedrijf. Het bedrijf zet de gratis tool waarschijnlijk in om het aantal (betalende) gebruikers van MoneyMonk uiteindelijk te verhogen.

Alternatieve zzp-urenregistratiesystemen

Naast TimeMonk zijn er nog andere manieren om jouw gemaakte uren als zzp’er te registreren. Veel zzp’ers maken gebruik van Excel om hun urenregistratie bij te houden, daarnaast wordt ook nog het vertrouwde papier gebruikt. Excel is voor veel zzp’ers handig omdat het zo veel mogelijkheden biedt. Een starter kan direct met de urenregistratie aan de slag met de vele sjablonen die zijn te vinden op het internet.

Voor zzp’ers die liever hun urenregistratie bijhouden met behulp van de smartphone zijn er ook voldoende opties zowel betaald als gratis. In 2013 heeft Intermediair een lijstje opgesteld met handige applicaties voor de smartphone om uren op bij te houden. De meest volledige app voor het registreren van uren is niet gratis, iets dat TimeMonk van MoneyMonk wel kan garanderen.

 

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →