Werken op tijdelijke basis is onderdeel van de carrière

Flextrend: 63% overweegt zzp-schap in VK - ZZP Barometer

Werken op tijdelijke basis is onderdeel van de carrière van veel mensen. Meer dan een op de drie mensen (36%) in Groot-Brittannië hebben gewerkt als aannemer, freelancer of uitzendkracht op een bepaald punt in hun carrière, en 41% overweegt te gaan werken op die manier in de toekomst.

Dit is volgens een onderzoek die door meer dan 4.000 mensen zijn uitgevoerd als onderdeel van onderzoeksproject Flex appeal: waarom freelancers, aannemers en uitzendkrachten kiezen om via deze weg te werken.

Belangrijkste bevindingen uit het onderzoek zijn onder andere:

• Een op de vier (24%) is een uitzendkracht geweest

• Een op de tien (10%) heeft gewerkt als aannemer

• Een op de tien (11%) heeft gewerkt als freelancer

• 22% van de mensen die nu meer verdienen dan £50.000 zijn uitzendkrachten geweest,

• 36% van de mensen die op dit moment verantwoordelijk zijn voor de externe inhuur op hun werk zijn zelf een uitzendkracht geweest.

Flexibel

Er zijn mensen geïnterviewd over hun ervaringen met het werken in tijdelijke capaciteit. Flexibel werken staat centraal waarom ze kiezen voor tijdelijk werk. Freelance en aannemer rollen bieden de mogelijkheid voor mensen om meer flexibel te werken en hebben meer overzicht over hun werk-prive balans.

Uit het onderzoek blijkt dat tijdelijk werk met name gunstig is voor mensen op de volgende vier punten in hun carrière:

• Instap werknemers

• Mensen met speciale vaardigheden

• Volwassenen met zorgtaken

• Mensen met pensioen.

Bron: REC

 

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →