“Cursus is netwerkmoment voor zzp’ers”

ZZP-Barometer_cursus_is_netwerkmoment_voor_zzper

Uit onderzoek van Fastflex is gebleken dat 90% van de zzp’ers tijd reserveren voor een opleiding. Van deze groep vindt 80% een belangrijk moment om te netwerken.

Dit is gebleken uit het onderzoek dat FastFlex heeft uitgevoerd onder ruim 1.000 zzp’ers. Zzp’ers vinden het ook belangrijk om zich verder te ontwikkelen door samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere zzp’ers.

Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: “Investeren in eigen ontwikkeling is cruciaal om u als zelfstandige professional te onderscheiden. Het is interessant om te zien dat zzp’ers met een opleiding of cursus niet alleen hun kennis, maar ook hun netwerk versterken.”

FastFlex verwacht dat er steeds meer naar een vorm van ‘sharing economy’ toegewerkt gaat worden. Professionals delen dan niet alleen kennis, maar ook netwerken, opdrachten en kansen met elkaar. Zo zullen steeds meer zzp’ers hun netwerk in gaan zetten om andere professionals aan opdrachten te helpen en elkaar daarvoor onderling belonen.

Naar aanleiding van het onderzoek publiceerde FastFlex in samenwerking met ABNAMRO de whitepaper ‘Op naar zelfsturende netwerken van zp’ers?

Bron: Nuzakelijk

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →