Ongelijke behandeling voor zzp’ers door de Belastingdienst

Zzp’ers die via onderaannemer pakjes bezorgen worden niet gezien als ondernemer en lopen zo duizenden euro’s mis.

De belastingdienst is van mening dat een zzp’er die rechtstreeks –en alleen-  in opdracht werk voor PostNL een ondernemer is, terwijl een zzp’er die via een onderaannemer –en alleen- voor PostNL werkt een werknemer is.

Door deze opstelling lopen zzp’ers die PostNL pakketten bezorgen via een onderaannemer de fiscale voordelen van een zelfstandig ondernemer mis. De naheffingsaanslagen zullen ervoor zorgen dat deze zzp’ers ruim onder het bestaansminimum komen. Faillissementen tot gevolg.

Daarnaast zal de bezorging van pakketten door PostNL serieus in problemen kunnen komen. Immers het postbedrijf leunt flink op deze flexibele inzet.

Kees Burmanje belastingadviseur en Cecil Oren van de belangenvereniging SubcoPartners stellen dat deze opstelling van de fiscus regelrechte ongelijke behandeling is. PostNL geeft aan dat er no weinig klachten zijn en dat zij een ombudsman hebben waar de zzp’er klachten kan indienen.

Bron: Telegraaf

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
MoneyMonk - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →