‘ Grensverleggers ’ in gesprek met Jeroen Sakkers van ZZP Barometer

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Jeroen in media

Eerste aflevering ‘Grensverleggers’ op Werken.fm

In de eerste aflevering van Grensverleggers, het programma over een andere kijk op HR, hebben Steve Sichtman van Blue Carpet, Frank Broos van Dunit en Annelies van Toledo, Jeroen Sakkers te gast. Jeroen is oprichter van de ZZP barometer. Met Jeroen praten zij over de invloed van de ZZP Barometer op werkgevend Nederland. Ook wordt er uitgebreid gesproken over trends en ontwikkelingen.

Kennis geven aan partners en de zzp’ers zelf

In het programma van Werken.fm, Grensverleggers, stelt Jeroen zijn bedrijf in het kort voor en legt uit hoe bij de ZZP Barometer “de schoorsteen rookt”. Ook legt hij uit dat de onderzoeksmonitor maandelijks kennis vergaard en deze kennis ook weer teruggeeft aan de partners en aan de zzp’ers zelf.

Specialisme uitoefenen

Verder wordt er ingegaan op de groep zelfstandigen, die vele namen heeft, waarvan de term ‘zzp’er’ wel de meest bekende en gebruikte is. Niet iedere zelfstandige voelt zich ‘happy’ bij deze term, maar deze groep heeft volgens Jeroen wel een overeenkomst, “De groep is een gemixte groep, met als gemene deler dat ze hun eigen zelfstandige specialisme uitoefenen, zonder hulp van personeel.”

Verbeterpunten

Ook het probleem schijnzelfstandigen en de flexibele schil van
opdrachtgevers komt ter sprake. Jeroen geeft hier zijn eigen mening en zegt, “Ik vind dat we de zzp’er niet hoeft te ‘pamperen’ vanuit de overheid. De zzp’er is zelfstandig genoeg om zelf alles te regelen en te weten wat hij wil.” Daarna wordt er in het programma dieper ingegaan op verbeterpunten waar zowel de zzp’er als opdrachtgevers wat aan hebben.

Geïnteresseerd? Luister hier de gehele uitzending “Grensverlegger” van Werken.fm terug:

KLIK HIER

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →