Knab is snelstgroeiende bank op zzp-markt

money-167733_1280

150.000 zzp’ers zijn ontevreden en willen overstappen van bank

BEEMSTER – Knab is de snelgroeiende bank op de zzp-markt. 69% van zijn zzp-klanten is net overgestapt naar deze bank. Triodos (36%) en SNS (14%) groeien ook hard op de zzp-markt. De drie grootste banken van Nederland – ABN AMRO, ING en Rabobank – groeien veel minder hard: 5 tot 6% van hun zzp’ers zijn net overgestapt. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 924 zzp’ers in Nederland. “Meer dan 150.000 zzp’ers zijn ontevreden over hun huidige bank en oriënteren zich op een overstap,” aldus initiatiefnemer Jeroen Sakkers.

Tevredenheid

In totaal zijn meer dan 150.000 zzp’ers ontevreden over hun huidige bank. Redenen daarvoor zijn de hoge kosten, de slechte bereikbaarheid en het niet aanbieden of duidelijk communiceren van een zzp-rekening. Ook zegt slechts 17% van de zzp’ers bij zijn bank terecht te kunnen voor financiering. Om die redenen zijn 94.000 zzp’ers het afgelopen jaar al van bank gewisseld. Zzp’ers zijn het meest tevreden over Triodos (7,8) en Knab (7,2). Daarna volgen ING (6,9), Rabobank (6,8), SNS (6,6) en ABN AMRO (6,5).

Overstapservice

Om het overstappen van de ene naar de andere bank gemakkelijker te laten verlopen, bestaat al enige tijd een initiatief van de Nederlandse banken: de zogenaamde ‘overstapservice’. Uit onderzoek van de ZZP Barometer blijkt echter dat maar liefst 50% van de zzp’ers niet bekend is met de overstapservice voor banken. Vooral ABN AMRO (21%), ING (16%), Rabobank (15%) en Triodos (14%) moeten zich zorgen maken als deze overstapservice bekender wordt onder de zzp’ers in Nederland, omdat 14 tot 21% van hun zzp-klanten zich aan het oriënteren is op een overstap naar een andere bank

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →