5 relatie management tips voor zzp’ers

Nieuwsfeiten | ZZP Barometer
Contract afsluiten met je opdrachtgevers? Download deze gratis modelovereenkomst

Wij geven jou en je opdrachtgever een overeenkomst die jullie kunnen gebruiken om een contract af te sluiten. Download de Algemene Modelovereenkomst "Sport, inspanningsverplichting" en vul deze aan met je eigen situatie.

Meer info

Laat als zzp’er je bedrijf op de beste manier groeien

Als zzp’er ben je altijd op zoek naar de beste manier om het meeste uit je tijd te halen en je bedrijf te laten groeien. Echter, veel zzp’ers onderschatten het belang van het managen van relaties om je bedrijfsresultaat te maximaliseren. Het gaat niet alleen om nieuwe klanten scoren en zoveel mogelijk netwerkevents afstruinen dat is slechts één kant van de medaille. Hoe meer connecties, hoe meer tijd je in dient te ruimen voor het onderhouden hiervan. Relaties zijn de levensader van iedere succesvolle organisatie én van ieder succesvol persoon. Hierbij 5 relatiemanagement tips die je direct kunt toepassen.

1. “Give your customers attention”

Neem frequent contact op met je bestaande klanten en relaties. Plan afhankelijk van de grootte van je klantenportfolio hiervoor tenminste een uur per dag of per week in. Doe dit het liefst face2face of per telefoon.

2. “Never eat alone”

Op de momenten dat je gaat lunchen of dineren kan je jouw tijd het effectiefst gebruiken door dit te combineren met een afspraak met een zakenrelatie. Doe je dit drie keer per week dan zijn dat al tenminste 12 netwerkmomenten per maand die jou niet persé extra tijd kosten.

Contract afsluiten met je opdrachtgevers? Download deze gratis modelovereenkomst

Wij geven jou en je opdrachtgever een overeenkomst die jullie kunnen gebruiken om een contract af te sluiten. Download de Algemene Modelovereenkomst "Particuliere beveiliging" en vul deze aan met je eigen situatie.

Meer info

3. “Keep on listening”

Lees je Linkedin, Twitter en Facebook newsfeed iedere dag tenminste 10 minuten om exact te weten wat er binnen je netwerk speelt. Luisteren is net zo belangrijk (en wellicht zelfs belangrijker) als zenden.

4. “Build trust”

Creëer een nieuwsbrief die je op een vaste frequentie verstuurd om je expertise te delen en je vertrouwensrelatie met klanten en partners te onderhouden. Contact je klanten en partners aan de hand hiervan om feedback te ontvangen en je storytelling en messaging te verbeteren.

5. “Systemize”

Gebruik een systeem om de gegevens van je klanten en partners na ieder contactmoment bij te houden. Denk hierbij naast de zakelijke informatie ook aan de zachte gegevens zoals interesses, verjaardagen en promoties.

Om op een makkelijke manier de gegevens van je relatie te managen en op tijd een reminder te ontvangen voor het contacten van je netwerk kun je gebruik maken van de Re-Boost netwerkapplicatie ontwikkeld speciaal voor ZZPers en MKB ondernemers.

Sentini Grunberg

Sentini Grunberg richtte in 2008 als 19-jarige haar eerste onderneming op: InMovement, een bedrijf waarmee ze dansworkshops voor kinderen organiseerde en trainingen aan bedrijven gaf op het gebied van vitaliteit en wellness. De afgelopen jaren is zij zich steeds meer gaan focussen op het geven van trainingen over netwerken, acquisitie en personal branding. Voor haar online YouTube-programma Behind The Mind interviewt ze ondernemers van Amsterdam tot Silicon Valley. Vanaf 2016 werkt ze onder haar eigen naam sentinigrunberg.com en runt ze een videomarketing bureau Grunbergpr.com.

Bekijk alle artikelen van Sentini Grunberg →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →