D66 als zzp-jachtopziener?

Radio & TV
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

“Zzp’er hoort bij onze nieuwe economie!”

In deze uitzending verbaasd Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66, zich over het feit dat het nog steeds niet echt duidelijk is hoe belangrijk de zzp’er is in onze nieuwe economie. Het zijn er veel, zij zorgen ook in tijd van crisis voor de bedrijvigheid in de economie en voorzien in hun eigen inkomen. Allemaal redenen waarom D66 vindt dat de zzp’er thuishoort in onze nieuwe economie.

 

Nieuws

In het nieuws begint Jeroen Sakkers met de actie voor het goede doel van Microsoft om haar deuren te openen voor de zzp’er. De zzp’er kan in het high-tech kantoor van Microsoft op Schiphol, via Seats2meet, een plek reserveren en de opbrengst daarvan gaat naar War Child. Diana Matroos is van mening dat de gereserveerde plekken toch eigenlijk gratis zouden moeten zijn en door Microsoft aangeboden zouden moeten worden. Verder komt in het nieuws de grote analyse van LinkedIn aan bod. Onder 330 miljoen LinkedIn gebruikers is onderzocht wat de belangrijkste ‘skills’ zijn bij bijvoorbeeld sollicitaties. Duidelijk is dat de zzp’er zich moet blijven ontwikkelen en één van die belangrijke “skills’ is het meertalig zijn. Dan komt als laatst het “verse” nieuws binnen dat de BGL daadwerkelijk uitgesteld gaat worden. De Tweede Kamer gaat uitstel aanvragen bij staatsecretaris Wiebes. Dit is goed nieuws voor de zzp‘er: “Je kunt gewoon lekker je VAR behouden”, aldus Jeroen Sakkers.

Onderzoek ZZP Barometer

D66 zou de grootste zzp-partij zijn als er op dit moment verkiezingen gehouden zouden worden. Dit blijkt uit een onderzoek van de ZZP Barometer, gehouden onder ruim duizend zelfstandigen.Er wordt uitvoerig gesproken over de rol van D66, als constructieve oppositiepartij en de manier waarop D66 zich slim heeft opgesteld in het herfstakkoord, door voor de afschaffing van de zelfstandigenaftrek te gaan liggen. Ook Mathijs Bouman, econoom en journalist en aanwezig in de show, geeft zijn mening als het gaat om de zzp’er: “Ik hecht ook aan mijn zelfstandigenaftrek, maar natuurlijk mag er in de toekomst misschien ook wel wat veranderen, zelfs de zelfstandigenaftrek. Maar dan in ruil voor andere aftrekposten.” D66 pleit binnen een nieuw belastingstelsel voor een nieuw evenwicht. “Er dient ook gekeken te worden naar arbeidsongeschiktheid en pensioen”, volgens Pechtold. “En deze zaken moeten zeker niet collectief afgedwongen worden, maar overgelaten worden aan de eigen keuze van de zzp’er.”

Challenger

Ben van der Burg, commercieel directeur van Triple IT, is in deze uitzending challenger. Hij heeft het over de moeilijke subsidieregelingen voor start-ups. Hij pleit voor minder regels en geeft aan dat er veel te veel dingen overbodig gebeuren. Pechtold is het hier deels mee eens, maar geeft aan dat ook bij veel onderwerpen regels wel nodig zijn. Maar dat het allemaal wel wat makkelijker en eenvoudiger kan beaamt hij. Ook vanuit het publiek komt het geluid dat je vaak een hele studie moet volgen, voordat je door de regel en wetgeving heen bent als je bijvoorbeeld in aanmerking wilt komen voor een klus bij de overheid: “Niet te doen.”

Pitch

Diana Koster is ondernemer in de zorg en doet deze keer de zzp-pitch, als winnaar van de FOTY Awards. Zij begeleid ouders wanneer ze kinderen krijgen. Dit wordt gezien als ‘de tijd op de roze wolk’ maar vaak is het meer een donderwolk! ‘Perfecte moeders bestaan niet’ is een boek geschreven door Koster en zij gaat hiermee op tournee in België. Ze is zeer druk binnen haar werkzaamheden en heeft zelfs inmiddels een wachtlijst voor begeleiding. Duidelijk een behoefte van deze tijd.

Tips sociale media

Bram van Dijk vertelt over online beveiliging en als voorbeeld wordt de film van Sony besproken,onlangs gehacked. Van Dijk geeft wat voorbeelden, waarmee je als zzp’er veilig bezig kunt zijn op het internet.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →