Zzp’ers vormen helft flexkrachten van Brainnet

Goed opdrachtgeverschap
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Flexwerkplekken | ZZP Barometer

Brainnet biedt met zzp’ers groter palet van diensten

Brainnet, een onderneming die zich specialiseert in het inhuren van flexibel personeel, neemt branchegenoot Infraflex over. Infraflex is gespecialiseerd in het inhuren van ingenieurs en technisch personeel voor de sectoren rail en infra.

De onderneming

De onderneming werd in 1997 opgericht door projectmanagementbureaus Grontmij Nederland, HaskoningDHV en Movares Nederland. Het drietal blijft minimaal nog vijf jaar als afnemer aan hun voormalige dochterbedrijf verbonden. Brainnet is vooral actief in de sectoren financiële dienstverlening, energie, zakelijke dienstverlening, onderwijs en de bouw. Het bedrijf heeft op jaarbasis ongeveer 2400 flexibele krachten aan het werk en draaide in 2013 een, gefactureerde, omzet van €262 mln.

Wapenen

De snelgroeiende onderneming won zowel in 2012 als 2013 een FD Gouden Gazellen-Award. Infraflex , in de markt bekend als Myflex, zette afgelopen jaar €35 mln om. Brainnet werd in 1996 opgericht. In 2011 kwam het bedrijf via een managementbuy-out in handen van de huidige directie, die bestaat uit Arno Lugthart (43) en Tjebbe van Oostenbruggen (35). De onderneming is een zogenoemde ‘managed service provider’ (MSP). Brainnet beheert het inhuurproces voor grote bedrijven. Door het inhuren van flexibele krachten bij één partij te leggen wapenen opdrachtgevers zich tegen fiscale, juridische en arbeidsrechtelijke claims.

Groter palet van diensten

Dankzij de overname verwacht Lugthart sneller te kunnen groeien, door een groter palet van diensten aan te kunnen bieden. Ook de toegenomen vraag naar flexibel personeel zal de groei bevorderen. “Het wordt steeds lastiger om de beste mensen te vinden en ze aan je te binden”, aldus Lugthart. “En dat gaat de komende jaren niet makkelijker worden.”
Pas bij een concrete opdracht gaat de onderneming uit Nieuwegein op zoek naar flexibele krachten. Hierbij put Brainnet uit een fors netwerk van zowel afnemers als die flexibele krachten. Van het actief mensen plaatsen, zoals veel werving- en selectiebureaus doen, is geen sprake, aldus Lugthart: “We gaan niet de boer op met een stapel cv’s.”

De helft vormt zzp’er

Ongeveer de helft van het aantal krachten dat Brainnet aan het werk heeft, betreft zzp’ers. De rest bestaat uit gedetacheerden in loondienst en interimmers. De afzonderlijke labels van beide ondernemingen blijven bestaan. Wel zullen op termijn kantoren samengevoegd worden. Dat gaat zonder ontslagen, verwacht Lugthart. “We zullen met hetzelfde aantal mensen meer gaan doen.”

Bron: Brainnet

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →