Elance-oDesk heeft bijna 10 miljoen zzp leden

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
statue-of-liberty-359341_1280

“Steeds meer vertrouwen in freelancers, zzp’ers en flexibele krachten”

Jaarlijkse uitgaven, 2014, door Amerikaanse bedrijven via Elance-oDesk bereikte 604 miljoen dollar. Een stijging van 30 procent ten opzichte van 2013, de Amerikaanse online marktplaats heeft dit gemeld in haar Online Work Report, 2014.

13,5 miljoen

Elance-oDesk meldde ook dat haar marktplaats de 13,5 miljoen gebruikers heeft bereikt aan het einde van 2014, waarvan 3,8 miljoen bedrijven en 9,7 miljoen freelancers, zzp’ers.

Snelst groeiende categorieën

Technologie blijft de grootste categorie van online werk op Elance-oDesk, 50 procent van de uitgaven. De vier snelst groeiende categorieën van online werken zijn mobiel, verkoop en marketing, administratie support, schrijven en vertalen. Met de opkomst van de ‘on-demand’ economie, verschuift ook talent online. Bedrijven brachten afgelopen jaar 941 miljoen dollar inhuur online via Elance.com en oDesk.com.

Vertrouwen

Bedrijven vertrouwen steeds meer op het bouwen van teams met freelancers, zzp’ers en het inhuren van flexibel krachten, als onderdeel van hun strategie. Ook ziet Elance-oDesk nu al de verschuivingen binnen de data en ze wijst op een aantal boeiende trends voor 2015. Bijvoorbeeld de opkomst van virtuele bureaus en een “verandering van de wacht”als het gaat om de regerende mobiele programmeertaal.

Bron: Staffing Industry

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →