Een LinkedIn company page voor uw eenmanszaak?

Social media & netwerken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Company page op LinkedIn: 5 goede redenen

Dat een persoonlijk LinkedIn-profiel voor elke zzp’er een must-have is hoeven we natuurlijk niet verder toe te lichten! Uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Ziggo blijkt dat maar liefst 49% van de zzp’ers opdrachten scoort via het grootste zakelijke sociale netwerk. Maar wist u dat het hebben van een LinkedIn company page, oftewel bedrijfspagina ook veel extra mogelijkheden biedt voor (het bereik van) uw onderneming?

Vijf redenen om een company page op LinkedIn aan te maken.

Reden 1: vergroten vindbaarheid

In een wereld waar het draait om SEO, conversaties en relaties is het van essentieel belang dat de company page wordt opgenomen in de mediamix (onder ‘owned media’ uiteraard). De bedrijfspagina is bereikbaar via een eigen URL (linkedin.com/company/bedrijfsnaam). Dat is handig als u de company page gaat promoten buiten LinkedIn. Voeg ook een follow-knop aan uw eigen media toe, zodat bezoekers op de website de LinkedIn company page kunnen vinden.

Elke minuut vinden er 11.000 zoekopdrachten plaats op LinkedIn. Een goed ingerichte company page zorgt ervoor dat uw onderneming beter vindbaar is op LinkedIn én voor een goede ranking in Google. Optimaliseer de eerste 156 karakters van de omschrijving van uw page. Deze wordt getoond in de newsfeed van elke nieuwe volger én in de zoekresultaten van Google.

Reden 2: vergroten zichtbaarheid

Via het persoonlijke profiel kunt u al heel veel informatie delen over uw vakgebied en/of de opdrachten die u als zzp’er binnenhaalt, maar deze informatie deelt u voornamelijk met uw eigen (first degree) netwerk. De statusupdates die u via het persoonlijke profiel deelt hebben tevens een beperkte houdbaarheid. Na verloop van tijd zijn ze niet meer te raadplegen. De updates die u heeft gedeeld via de company page zijn daarentegen te allen tijde te raadplegen.

Veel professionals op LinkedIn vinden het lastig om successen te delen via het persoonlijke profiel. Terwijl het delen van deze successen/opdrachten ervoor kunnen zorgen dat er nieuwe aanvragen binnenkomen. Een bericht op de company page is wat afstandelijker dan op uw persoonlijke profiel, zodat u makkelijker cases en successen deelt.

Via het persoonlijke profiel ‘volstaat’ een ‘like’ op het bericht om ook uw netwerk te informeren.  Het voordeel van een ‘like’ ten opzichte van een ‘share’ is dat de afzender van het bericht uw bedrijf is. Hierdoor kunt u het volgersbestand van uw company page (organisch) laten groeien.

Reden 3: vergroten bereik

Regelmatig content delen via de bedrijfspagina op LinkedIn zorgt voor een groter bereik en kan professionals enthousiasmeren om uw onderneming te gaan volgen en/of uw producten / diensten te onderzoeken. U kunt company updates gebruiken om het bezoek te genereren naar uw bedrijfswebsite, abonnees te werven voor uw nieuwsbrief en traffic richting uw persoonlijke blog te stimuleren.

Wilt u het bereik van uw pagina (sneller) vergroten dan kunt u Sponsored Updates inzetten. Met behulp van deze advertenties kunt u professionals bereiken die uw company page nog niet volgen. Bekijk het filmpje over Sponsored Updates.

Wees u ervan bewust dat uw update ongevraagd in de newsfeed van LinkedIn-gebruikers wordt getoond. Dit levert soms nog wat weerstand of irritatie op. U moet er dus voor zorgen dat de boodschap van uw sponsored update aansluit bij de ‘mindset’ van degene die het bericht te zien krijgt. Relevantie is belangrijk.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Reden 4: low maintenance

LinkedIn is, in tegenstelling tot Facebook en Twitter, een kanaal waar ‘less is more’ hoog in het vaandel staat. De focus ligt op de inhoud. Dit geldt overigens ook voor het persoonlijke profiel. Er ontstaan irritaties wanneer u elke dag meerdere updates deelt met uw netwerk. Dit wordt al snel als spam ervaren.

Stel thema’s vast waarbinnen u de content wilt ontwikkelen. Denk hierbij aan:

  • Bedrijfsnieuws
  • Trends en ontwikkelingen
  • Thought leadership (blog, artikelen etc)
  • Testimonials van klanten

Als u een klantverhaal wilt vertellen op LinkedIn zorg dan dat de klant op de hoogte is. Zodoende kan de klant de update van uw company page ook delen met hun netwerk.

De updates zijn handmatig te plaatsen op de company page, maar ook via programma’s als HootSuite in te plannen. Met een drukke agenda kan het handig zijn om een dergelijk  programma in te richten.

Reden 5: meetbaar

Tenslotte is het natuurlijk belangrijk om de effecten van de company page te meten. De company page heeft een uitgebreide statistiekenpagina, waar u o.a. de impact van uw updates kunt monitoren. Deze statistieken zijn rijker dan op het persoonlijke profiel. Hier kunt u namelijk slechts een beperkt aantal updates ‘meten’.

LinkedIn toont het aantal impressies, clicks, sociale interacties (like, comment, share) en middels een percentage wordt de engagement rate weergegeven. Dit is de totaalsom van clicks en sociale interacties, gedeeld door het aantal impressies. Met behulp van dit percentage kunt u meten of een update wel of niet werkt. Afhankelijk van het aantal volgers en connecties in uw eigen netwerk kunt u inschatten wat het bereik van een update kan zijn.

Maak daarnaast de links meetbaar die u in de statusupdates gebruikt en gebruik een programma als Bit.ly om de URL om te zetten naar een verkorte link. Zo kunt u de effecten van de statusupdate ook meten via eigen statistiekprogramma’s. Raadpleeg tenslotte de demografische gegevens, onderdeel van de statistiekenpagina op de company page, om uw doelgroep beter te leren kennen en de relevantie van uw berichten te vergroten.

Heeft u al een company page voor uw onderneming? Wat zijn uw ervaringen? Laat een reactie achter in de comments.

Dit artikel is geschreven door Martine Meijburg van Second Degree in samenwerking met

Ziggo Zakelijk

Bent u geïnteresseerd in succesverhalen, tips of wilt een vraag stellen aan of kennis delen met andere ondernemers? Volg dan Ziggo voor Ondernemers via LinkedIn .

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →