AOV voor zzp’er moet toegankelijker!

AOV
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Verzekeringsbehoeften zzp’er heel verschillend

De focus leggen op het bereikbaar maken van verzekeringen voor zzp’ers, dat is waar het Verbond van Verzekeraars zich mee bezig wil houden. De brancheorganisatie organiseerde drie dialoogbijeenkomsten over de toegankelijkheid van de AOV voor zelfstandigen. Samen met vertegenwoordigers uit de verzekeringsbranche, ambtenaren, politiek, wetenschap en zelfstandigenorganisaties werd gesproken over de situatie en van gedachten gewisseld over oplossingen.

Imput

Het Verbond neemt zich voor de input van alle betokkenen te gebruiken voor oplossingen. Dit blijkt uit de woorden van Verbondsdirecteur Richard Weurding. “De toegankelijkheid van de verzekeringsmarkt voor zelfstandigen staat al enkele jaren hoog op onze agenda. Nog best lastig, want de behoeften van zzp’ers zijn heel verschillend. Daarom horen we graag van alle betrokkenen hoe zij daar tegenaan kijken.”

Optimale toegankelijkheid

Weurdings collega-directeur Harold Herbert was ook aanwezig bij de gesprekken. Hij vertelt dat ongeveer de helft van de zzp’ers geen AOV heeft. “Dat hoeft geen probleem te zijn omdat niet iedereen een verzekering nodig heeft. Ook zijn er vangnetregelingen voor diegenen die lastig een verzekering kunnen krijgen. Aan de andere kant horen we ook geluiden dat de AOV duur is. En dat het aanbod niet altijd aansluit bij de behoefte. Om de breed gewenste keuzevrijheid voor zelfstandigen te kunnen handhaven, is het onze maatschappelijke taak om te zorgen voor een optimaal toegankelijk aanbod dat aansluit bij de wensen van klanten.”

Oplossingen

Het Verbond heeft veel oplossingsrichtingen te horen gekregen en zegt daarmee aan de slag te gaan. Maar concrete ideeën komen nog niet meteen omhoog tijdens de bijeenkomsten, blijkt als Weurding zijn collega Herbert vraagt wat het Verbond nu gaat doen. Herbert: “Wij zijn verantwoordelijk voor een voor klanten optimaal functionerende markt. Het is dan ook onze taak om de waardevolle input om te zetten in concrete verbetervoorstellen.”

Bron: Verbond van Verzekeraars/ AMWEB.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →