Zzp’ers zonder opdrachten krijgen hulp!

Administratie | ZZP Barometer

ING en Randstad starten proef met nieuwe service

Als je je vaste baan kwijtraakt of als je als zzp’er zonder opdrachten zit, is het duidelijk dat je daardoor minder inkomen hebt. Dit heeft vaak grote gevolgen voor de financiële situatie en op de betaling van de vaste lasten. Om te helpen start ING samen met Randstad HR Solutions een proef om werkzoekende klanten met een hypotheek weer aan werk te helpen.

Proef

Gedurende een proef van zes tot negen maanden testen de bank en de uitzendorganisatie de behoefte van klanten aan de nieuwe service. De partners willen klanten van ING op vrijwillige basis in deze moeilijke financiële situatie gaan helpen. Klanten met een hypotheek bij ING krijgen vrijwillig de mogelijkheid om gebruik te maken van een loopbaangesprek. In dit gesprek krijgt de klant adviezen en tips over het vinden van werk of het binnenhalen van opdrachten.

Betalingsproblemen

“Werkloosheid of het niet hebben van opdrachten, is een van de belangrijkste redenen die klanten aangeven waardoor zij in, dreigende, betalingsproblemen komen met hun hypotheek”, zegt Peter Paul Wekking, directeur hypotheken bij ING. “Middelen als budget-coaching en rentepauze worden door ING actief ingezet, maar bieden slechts tijdelijk een oplossing.”

Bron: Nu.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →