Is scholing voor zzp’ers aftrekbaar?

book-436508_1280

Overheid stimuleert scholing voor zzp’ers

De overheid stimuleert ondernemers, freelancers en zzp’ers om scholing te volgen. Goede scholing kan zeker de kansen op nieuwe opdrachten verbeteren en ook helpen jouw kwaliteit te verhogen. Daarom misschien een goed motivatie om iets aan scholing te doen en je kansen als zzp’er te verbeteren. De overheid denkt dan ook nog met je mee.

Heb jij jouw missie, visie en strategie op een rij? Download deze gratis checklist

Jij kan als freelancer, interim professional of (z)zp’er moeite hebben met het opstellen van je missie, visie en strategie. Download onze gratis checklist en krijg hulp bij het opstellen van jouw missie, visie en strategie.

Meer info

Scholingskosten aftrekbaar voor zzp’ers

Studeren is vaak lastig binnen je drukke dagindeling, maar kan ook veel positieve invloed hebben op je bestaan als zzp’er. Je horizon verrijken en dus je kansen vergroten. Als zzp’er kun je scholingskosten deels aftrekken van de inkomstenbelasting. Goede scholing kan ervoor zorgen dat mensen (langer) inzetbaar blijven. Ook verhoogt het de productiviteit. Daar werkt de overheid graag aan mee en stimuleert daarom ondernemers, zzp’ers en freelancers, om scholing te volgen. Natuurlijk is er een voorwaarde, namelijk dat de scholing zorgt voor een betere positie op de arbeidsmarkt. Als je als zzp’er de kosten al als ondernemingskosten aftrekt van de belastbare winst, kun je geen gebruikmaken van de regeling. Iedere zzp’er die inkomstenbelasting betaalt mag dus zijn kosten voor scholing opvoeren als persoonsgebonden aftrek bij de belastingaangifte. Handig om te weten als je scholing volgt of gaat volgen.

Bron: Rijksoverheid

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
De Ondernemershypotheek - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →