Zzp-chauffeurs verdienen 9 miljard euro via Uber

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Vervoer & mobiliteit | ZZP Barometer

Platform met on-demand diensten is big business

We leven steeds meer in een on-demand economie. En dat is goed te merken bij bedrijven, platforms, die gebruikers met onafhankelijke opdrachtnemers, zzp’ers, in contact brengen. De potentiële, bereikbare markt is groot.

Leeuwendeel Uber

Bedrijven voor huishoudelijke services of vervoer zullen in de Verenigde Staten naar schatting 18,5 miljard dollar omzet genereren in 2015, of 3,9% van hun totale bereikbare markt. Dit zijn cijfers van BIA/Kelsey, een adviesbureau gevestigd in Virginia, Verenigde Staten. Het leeuwendeel van die inkomsten zal voor Uber zijn, met 10 miljard dollar rittenomzet.

Grote markt

De platforms hebben totaal een potentiële, bereikbare markt van maximaal 465 miljard dollar in 2015, volgens de BIA/Kelsey. Die markt omvat mensen die gemakkelijk toegang hebben en het zich kunnen veroorloven om te betalen voor “in-home on-demand” diensten. Diensten zoals winkelen, reizen en kind- en ouderenzorg, die 22,8 miljard uren onbetaald huishoudelijk werk vertegenwoordigt momenteel, volgens het adviesbureau. Indien volledig ingevuld voor $ 17 per uur (het gemiddelde uurtarief voor werk, gehanteerd door het bureau) zal de totale bereikbare markt 465 miljard dollar bijdragen. Het omzetaandeel van deze markt voor de platform-exploitanten van “on-demand” diensten, die klanten en opdrachtnemers, zzp’ers bij elkaar brengt, is ongeveer 93 miljard dollar, op basis van een aandeel van 20% voor de platform-operators. Bureau BIA/Kelsey verwacht dat de lokale “on-demand” economie zal groeien met een samengestelde rente van 13,5% tot 2.030.

Bron: Staffing Industry

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →