Top 10 beste steden in VS voor freelancers

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
arizona

Hoog uurtarief, lage kosten Arizona geven doorslag

De Amerikaanse arbeidsmarkt ondergaat een ingrijpende verandering. Steeds meer werknemers, hetzij vrijwillige of door omstandigheden, nemen deel aan het groeiende groep freelancers, zzp’ers en zelfstandig ondernemers. Deskundigen voorspellen dat de groei blijft doorzetten. Een rapport van het bedrijf “Intuit” geeft aan dat deze groep 40% van de beroepsbevolking zal zijn in 2020.

Freelancer in de VS

Volgens de “US Census Bureau Amerikaanse Gemeenschap Survey”, 11% van alle Amerikaanse huishoudens, dat zijn 12,3 miljoen huishoudens, verdienen in 2013 zelfstandig inkomen. Deze huishoudens verdienden een gemiddeld inkomen van $ 34.095 als zelfstandig ondernemer, freelancer. Natuurlijk heeft freelancen of zelfstandig werken een aantal voordelen ten opzichte van regulier vast werk, zoals flexibiliteit en vrijheid. Maar, ook geeft het minder werkzekerheid, hogere kosten voor de gezondheidszorg in de VS en een onregelmatige stroom van inkomsten. Verder kan ook de keuze van plaats in de VS invloed hebben op de kwaliteit van leven. Waar ga je als freelancer werken in de VS? Het kan veel invloed op de kwaliteit van het leven hebben.

De beste plek

NerdWallet analyseerde een aantal factoren in de 100 grootste steden van de VS, om de beste plekken voor freelancers te vinden. Namelijk de freelance-omgeving de gezondheidszorgtoegankelijkheid en -betaalbaarheid en de kosten van levensonderhoud.
Scottsdale, Arizona is nummer 1 en geldt als de beste stad voor zelfstandigen, dankzij de vriendelijke omgeving voor freelancers. Het aantal zelfstandigen ligt in deze stad boven het landelijk gemiddelde, maar wat de stad echt onderscheidt is een gemiddeld inkomen van $ 66.309. Deze stad is de thuisbasis van de hoogste gemiddelde freelance inkomens van alle steden die zijn geanalyseerd door NerdWallet. Scottsdale heeft ook het hoogste percentage van mensen met een ziektekostenverzekering van alle 100 steden, en de kosten van deze verzekering zijn lager dan gemiddeld.
Freelancers gedijen ook goed in Texas, dankzij het hoge percentage van zelfontplooiing en inkomen en relatief lage kosten voor levensonderhoud. Austin, Texas staat op een 4e plek.


Bron: Nerdwallet

 

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →