Half miljard zzp’ers online aan het werk in 2025

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
computer

Online zzp-platforms groeien wereldwijd door

Uit een verschenen rapport van het McKinsey Global Institute, blijkt maar liefst dat 540 miljoen mensen, in 2025, wereldwijd zullen kunnen profiteren van online platforms. Platforms voor talenten, zoals Upwork, voorheen Elance-oDesk en Uber en ook sites die opdrachten aan kandidaten koppelen.

Het rapport

Maar liefst 230 miljoen mensen zouden hun zoektocht naar werk kunnen verkorten tussen banen of opdrachten. Zo zou ook de duur van werkloosheid verminderen. En nog eens 200 miljoen die inactieve of deeltijd werken zouden extra uren kunnen werken door middel van zzp-platforms. Allemaal uitkomsten van het rapport van McKinsey. Maar liefst 60 miljoen mensen zouden daarbij ook werk kunnen vinden dat beter past bij hun vaardigheden of voorkeuren, en nog eens 50 miljoen zou kunnen verschuiven van informele naar formele werkgelegenheid.
Verder laat het rapport zien dat landen als Zuid-Afrika, Spanje en Griekenland, die een hoge werkloosheid en een lage participatiegraad hebben, het meest hiervan zullen profiteren.

Bron: StaffingIndustry

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →