Zzp inspiratie en concrete tools

Zekerheid is overrated

Als zzp’er is het van belang om inspiratie op te doen en jezelf te blijven ontwikkelen. Behind the Mind is een online programma van Sentini Grunberg met als missie ondernemers en professionals inspiratie te bieden om hun maximale potentieel te benutten.

Deze eerste aflevering is met serieel en creatief ondernemer Ilco van der Linde. Ilco is de oprichter van BevrijdingspopDance4Life en MasterPeace en gaat nu een nieuwe uitdaging aan met het Mandelahuisje op een prachtige locatie tegenover het Amsterdam centraal. Het Mandelahuisje is een plek waar diverse activiteiten plaatsvinden vanuit het gedachtengoed van de Ubuntu filosofie. Op 18 juli 2015 (de verjaardag van Nelson Mandela) heeft de opening van het Mandela huisje plaatsgevonden. Hierbij 3 inspirerende tips uit het interview met Ilco:

1. Je leeftijd is geen excuus

Op zijn 15e jaar begon Ilco met de organisatie van Bevrijdingspop, dat nu uitgegroeid is tot het grootste thematische jongeren festival in Europa. Het maakt niet uit wat je leeftijd is, neem de eerste stappen om een project of bedrijfsidee tot leven te brengen.

2. Leren door te beleven

Het credo „Tell me and will forget, show me and I may remember, involve me and I will understand” geeft exact weer dat wanneer je een beleving creëert je een boodschap het beste overbrengt. Als ondernemer kun je dit toepassen door je (potentiële) klanten of volgers via verschillend media te bereiken, o.a. video content, foto’s, tekst en geluid of in Ilco’s geval met muziek en live optredens.

3. Zekerheid is overrated

Je leert nooit zoveel als in de praktijk. Wacht dus niet te lang totdat je een idee uitvoert want dan kan het juiste moment alweer voorbij zijn. Onderneem actie en corrigeer onderweg.

Bekijk direct het interview met inspirerend ondernemer Ilco van der Linde.

Welke concrete tools en inspiratie haal jij uit deze video?
Like het filmpje, Laat een Comment achter onderaan de video en Subscribe  op het kanaal :).

Sentini Grunberg
Sentini Grunberg

Sentini Grunberg richtte in 2008 als 19-jarige haar eerste onderneming op: InMovement, een bedrijf waarmee ze dansworkshops voor kinderen organiseerde en trainingen aan bedrijven gaf op het gebied van vitaliteit en wellness. De afgelopen jaren is zij zich steeds meer gaan focussen op het geven van trainingen over netwerken, acquisitie en personal branding. Voor haar online YouTube-programma Behind The Mind interviewt ze ondernemers van Amsterdam tot Silicon Valley. Vanaf 2016 werkt ze onder haar eigen naam sentinigrunberg.com en runt ze een videomarketing bureau Grunbergpr.com.

Bekijk alle artikelen van Sentini Grunberg →
SEAT- ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →