3 tips van een succesvolle ondernemer

Wat je als zzp’er kan leren van een Tech ondernemer

De zomer komt alweer aan zijn eind en als zzp’er is het belangrijk nieuwe inspiratie op te doen om met frisse energie het 3e en 4e kwartaal tegemoet te gaan. Sales pijplijnen dienen weer gevuld te worden, nieuwe afspraken ingepland en contacten die voor de zomerperiode zijn opgedaan dienen te worden opgevolgd.

Voor wat ondernemerstips ging ik voor de camera in gesprek met Tech ondernemer Philip Hess. Hij is de oprichter van Senz Umbrellas. Philip startte zo groen als gras vanuit de TU Delft met twee mede-studenten aan het ondernemersavontuur. Hij vertelt in het videointerview (duur 10:46min) zijn persoonlijke succesgewoonten die bepalend zijn geweest in het bereiken van zijn doelen:

Wat zijn jouw Unique Selling Points (USPs)? Download deze gratis checklist

Jouw eigen propositie is binnen jouw branche erg belangrijk. Je USP helpt daarbij onderscheidend en concurrerend te zijn. Download deze checklist en zorg ervoor dat jij bewust bent van jouw USPs.

Meer info

Tip 1. Benader ervaren ondernemers

Contact bevriende ondernemers in je omgeving regelmatig om mee te sparren. Maar wees ook ‘brutaal’ en bel een succesvolle ondernemer die je nog niet kent koud op om een kijkje in de keuken te nemen. Niet geschoten is altijd mis!

Tip 2. Haal het maximale uit jezelf

Ondernemerschap is niet een einddoel maar een middel voor persoonlijke groei. Iedere keer wanneer je bedrijf groeit kom je in een nieuwe fase en hierdoor kan jij jezelf doorontwikkelen op diverse gebieden.

Tip 3. Houd jezelf een spiegel voor

Ga actief op zoek naar kennis. Door middel van persoonlijke of business coaching kun je gezamenlijk de beste modus vinden om balans te creëren tussen werk en privé. Ga ook in gesprek met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als jij.

Bekijk direct het interview met tech ondernemer Philip Hess

Welke tips haal jij uit het interview met Philip? Deel het met anderen en laat je comments achter op Youtube!

Sentini Grunberg

Sentini Grunberg richtte in 2008 als 19-jarige haar eerste onderneming op: InMovement, een bedrijf waarmee ze dansworkshops voor kinderen organiseerde en trainingen aan bedrijven gaf op het gebied van vitaliteit en wellness. De afgelopen jaren is zij zich steeds meer gaan focussen op het geven van trainingen over netwerken, acquisitie en personal branding. Voor haar online YouTube-programma Behind The Mind interviewt ze ondernemers van Amsterdam tot Silicon Valley. Vanaf 2016 werkt ze onder haar eigen naam sentinigrunberg.com en runt ze een videomarketing bureau Grunbergpr.com.

Bekijk alle artikelen van Sentini Grunberg →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →