Aantal zzp’ers groeit nog altijd met 5% per jaar

groei/aantal

In oktober opnieuw groot aantal zzp’ers erbij

In de afgelopen maand schreven 9.843 nieuwe zzp’ers zich in, iets minder dan in oktober 2014. Maar het totaal aantal zzp’ers groeit nog altijd ongeveer 5 procent per jaar. Cijfers die blijken uit de KvK Bedrijvendynamiek.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Groei

Van alle bedrijven die staan ingeschreven in het Handelsregister, is 924.993 zzp’er , 424.544 parttime ondernemer, die minder dan 15 uur werkt in zijn bedrijf, en 422.779 mkb’er. Het totaal aantal zzp’ers groeit ongeveer 5 procent per jaar. Bij het mkb is de groei van het aantal bedrijven lager dan bij de zzp’ers: 0,3 procent per jaar.

Starters, stoppers, faillissementen

In oktober 2015 zijn er 3% minder bedrijven gestart, 8% minder bedrijven gestopt en minder faillietverklaringen dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is echter nog steeds sprake van groei van het aantal bedrijven in Nederland. Per saldo groeide het aantal bedrijven in Nederland naar 1.773.744, dat is 0,4% meer dan in oktober 2014. In de vorige maand schreven 9.843 nieuwe zzp’ers zich in. De meeste beginnen in de zakelijke dienstverlening, de bouw en de gezondheidszorg. Uitgeschreven zijn 4.067 zzp’ers en het aantal faillissementen onder alle bedrijven in Nederland is 54% lager dan vorig jaar.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →