Stichting voor zzp-acteur Romijn Conen

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
romijn

Inzamelactie voor zzp-acteur

Romijn Conen, 48 jaar, heeft in september een herseninfarct gehad. Zijn broer en zijn vrouw zamelen nu geld voor hem in via de stichting “Voor Romijn”omdat Romijn als zzp-acteur niet was verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

Niet verzekerd

Al eerder bleek uit onderzoek van de ZZP Barometer dat zzp’ers steeds meer besparen op arbeidsongeschiktheid en zich niet goed verzekeren. Een zorgelijke trend. En Romijn Conen is hier helaas een verdrietig voorbeeld van. De zzp-acteur, bekend van onder andere Flikken Maastricht, Dokter Tinus en reclamespots werd in september getroffen door een herseninfarct en raakte daarbij deels verlamd. De familie van Romijn is nu een inzamelingsactie begonnen, in de vorm van stichting “Voor Romijn”. Romijn had zich als zzp’er niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid en mist nu dus financiële steun.

Inzamelactie

Momenteel is Romijn aan het revalideren, maar het herstel gaat moeizaam. Vrienden en familie zamelen geld voor hem in om bij te dragen in zijn levensonderhoud. De revalidatieperiode gaat nog zeker een jaar duren. De stichting “Voor Romijn”  heeft 86.000 euro nodig voor de eerste anderhalf jaar. De broer van Romijn legt uit: “Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor iemand die al 48 is, dekt niet helemaal datgene wat je zou willen dekken. Het is ongelooflijk prijzig. Hij was zich hierop nog aan het oriënteren. Wij kunnen hem niet helpen met zijn revalidatie, maar we kunnen er wel voor zorgen dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over zijn financiële toekomst”.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →